У Львові попрощалися з полеглим десантником (відео)

12:30 28 вересня 2016 р.

Фото до новини


Фото: Тарас Грень

19-річний боєць 80-ї бригади Микола Кльоб загинув у Луганському аеропорту 2 вересня 2014 року, прикриваючи вихід своїх побратимів з оточення.

У середу, 28 вересня, у військовій частині 80-ї окремої аеромобільної бригади попрощалися з полеглим десантником Миколою Кльобом, який загинув у Луганському аеропорту 2 вересня 2014 року й відтоді вважався зниклим безвісти. Підполковник Тарас Грень з Медіа-центру Міноборони України розповів «Щоденному Львову», що Микола Кльоб разом з іншими десантниками захищав нашу державу з 8 березня 2014 року. 

Його згадують, як надзвичайно мужню людину. Разом зі своїм підрозділом він одним із перших пішов на розблокування Луганського аеропорту, де стояла основна частина особового складу 80-ї окремої аеромобільної бригади.

Під час маршу вони потрапили в засідку. В бронетранспортер, за кермом якого був Микола, потрапила ворожа граната. Машина загорілася. Завдяки діям цього мужнього хлопця тоді вдалось врятувати всіх, хто їхали цією машиною.

Після того, як хлопці пробили «коридор» крізь оточення і зайшли на територію аеропорту, йому довірили іншу машину. Микола Кльоб загинув, прикриваючи вихід своїх побратимів з пекельного оточення.

Сепаратисти довго не віддавали тіло нашого героя. Незважаючи на всі домовленості, вони не дозволяли забрати його з поля бою. А коли хтось з бандитів знайшов телефон Миколи, то почались дзвінки з шантажем. 

Зі своїм бойовим побратимом прийшли проститись всі військовослужбовці 80-ї окремої аеромобільної бригади, які сьогодні були у Львові. Кожен підійшов до труни й віддав шану загиблому герою. І було чутно, як крізь стиснуті від розпачу зуби, мужні десантники повторювали лише одну фразу: «Не забудемо, не пробачимо». 

Як інформував «Щоденний Львів», 19-річний боєць 80-ї бригади Микола Кльоб загинув у Луганському аеропорту 2 вересня 2014 року.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів