У Львові поминатимуть Скнилівську катастрофу

21:01 25 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: sknylivcrash.org

У Львові 27 липня відбудуться пам’ятні заходи, присвячені 12-м роковинам Скнилівської трагедії, інформує прес-служба ЛМР.

Поминальне Богослужіння розпочнеться о 9.30 год у каплиці всіх Святих українського народу (вул. Авіаційна, 1). З благословення митрополита Димитрія, керуючого Львівсько-Сокальською єпархією, очолить Богослужіння митрофорний  протоієрей о. Ярослав Дуда, міський декан (благочинний) Львівсько-Сокальської єпархії. Співслужитимуть: митрофорний протоієрей о. Ярослав Хомин, який закладав камінь каплиці всіх Святих українського народу відразу після трагедії, та ієрей Василій Горгут, який опікується родинами загиблих.

Після завершення Божественної Літургії відбудеться парастас. А потім рідні та близькі загиблих вирушать ходою до пам`ятного знаку на летовищі - місця трагедії. О 12.45 год - у час падіння літака, там відбудеться поминальна Літія.

Нагадаємо, що трагедія трапилася 27 липня 2002 року на Скнилівському аеродромі під час демонстрації фігури вищого пілотажу, коли раптово літак Су-27 спікірував на людей. В результаті авіакатастрофи загинуло 77 людей, зокрема 28 неповнолітніх, постраждало понад 300 людей. Падіння винищувача у натовп мирних людей у Львові було визнано однією з наймасштабніших світових катастроф за час проведення авіаційних шоу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів