У Львові плетуть маскувальні сітки для 24-ї й 80-ї бригад (відео)

15:30 19 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Вікторія Цимбаліста / «Gazeta.ua»

Волонтери просять патріотів долучатися за адресами: в дворі церкви святого Климентія на вулиці Чупринки, біля храму Різдва Присвятої Богородиці на Сихові й церкви Святого Йосафата на Замарстинівській та в квартирі 8а на вулиці Лепкого.


Відео: Zaxid.Net TV

Львівські волонтери взялися за виготовлення маскувальних сіток для військових в зоні АТО. Плетуть з натуральних тканин, які не парять, не мають запаху і не плавляться.

«Такі сітки на фронті дуже потрібні. Їх важко купити, а якщо і можна, то вони дорого коштують. Варіант виготовити самому, дешевший і реальніший. Дали оголошення в соціальних мережах. Просимо на допомогу зголошуватись людей, які би у вільний час приходили до нас», – каже волонтерка Віра Голічко.

Маскувальні сітки у Львові плетуть за кількома адресами, запрошують до участі людей: на вулиці Чупринки у дворі церкви святого Климентія, на Сихові біля церкви Різдва Присвятої Богородиці, на вулиці Замарстинівській церква Святого Йосафата та на вулиці Лепкого в квартирі 8а. Охочих просять приносити з собою також натуральну тканину. З якої і роблять маскування на сітці.

«Самі беремо тканину на секондах. Вибираємо таку, яка би відповідала сезонові. Осінь – це має бути коричнева, сіра, гірчична, піщана, бежева тканина. Ми пробували робити із зеленої, але нам військові такий варіант трохи забракували. Зелений підходить для нашого Західного регіону, на Сході ні. Ми робимо дерев'яну основу. На неї натягуємо рибацьку сітку. А вже між нею проплітаємо порізану на шматки тканину. Пожежники пообіцяли оброблять наші сітки засобом, що запобігає горінню, – додає волонтерка.

Готові маскувальні сітки волонтери планують віддати 24-ї мотострілковій і 80-ї аеромобільній бригаді батальйону Львів.

Про це повідомляє сьогодні, 19 вересня, в київській «Газеті по-українськи» журналіст Вікторія Цимбаліста.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів