У Львові планували українсько-американські навчання «Сі Бриз-2016»

14:48 5 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Метою літніх маневрів стане проведення багатонаціональної операції з безпеки у кризовому регіоні.

«У Львові відбулася початкова конференція з планування українсько-американського навчання «Сі Бриз-2016», – повідомили сьогодні, 5 лютого, в міністерстві оборони України, де також розповіли подробиці:

«Окрім українських і американських військових моряків, у роботі конференції взяли участь представники Великої Британії, Болгарії, Грузії, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Румунії і Туреччини. Крім того, як стало відомо в ході конференції, свою участь у майбутніх навчаннях серії «Сі Бриз» підтвердили також Азербайджан, Греція та Швеція.

Як повідомлялося, метою літніх маневрів стане проведення багатонаціональної операції з безпеки у кризовому регіоні. Керівник робочої групи від Військово-Морських Сил Збройних Сил України, капітан 1-го рангу Олексій Доскато, зазначив: Під час колективного обговорення ми узагальнили потенційний склад сил учасників, уточнили перелік навчань і тренувань, проекти сценарію і плану, питання матеріально-технічного забезпечення та інші питання, пов’язані з плануванням навчань.

За словами Олексія Доскато, цьогорічний «Сі Бриз» буде більш складним та насиченим. Багатонаціональні сили проведуть навчання і тренування, які на сьогодні є найбільш актуальними і нагальними в ході багатонаціональної операції з безпеки у кризовому регіоні.

Представник ВМС Сполучених Штатів Америки, капітан 2-го рангу Кен Енглі, висловив задоволення від проведеної спільної роботи та наголосив, що вона продовжуватиметься до наступної конференції. Наступного разу військові моряки зберуться для планування навчання в Одесі».

Про це повідомили сьогодні, 5 лютого, в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів