У Львові перевірили готовність рятувальників

20:02 25 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Керівник робочої групи з перевірки готовності зведених пожежно-рятувальних загонів Геннадій Герасимчук запевнив, що львівський повністю укомплектований особовим складом і технічно, відтак, готовий оперативно реагувати на будь-які надзвичайні ситуації.

Як повідомили сьогодні, 25 жовтня, в прес-службі обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій, 24-25 жовтня на Львівщині тривала перевірка готовності зведеного пожежно-рятувального загону на особливий період до виконання завдань за призначенням. Зокрема, в рамках цієї перевірки для львівських рятувальників був оголошений навчальний збір за сигналом «Збір-аварія».

За цим сигналом було перевірено також функціонування зведеного загону ДСНС Львівщини, який у випадку масштабної надзвичайної ситуації або події може бути задіяний в інших регіонах нашої країни. Метою проведених тренувань була перевірка готовності до використання майна та обладнання пересувних пунктів, пунктів життєзабезпечення, інженерної та спеціальної пожежної техніки.

Також перевірялася готовність особового складу підрозділів до дій за призначенням. Основними критеріями для оцінки ефективності були час його розгортання, комплектація, справність основної та додаткової техніки, забезпеченість особового складу засобами індивідуального захисту та бойовим одягом, оцінка професійних дій рятувальників, а також ведення службової документації.

Керівник робочої групи по перевірці готовності зведених пожежно-рятувальних загонів України на особливий період до виконання завдань за призначенням Геннадій Герасимчук зазначив, що львівський зведений загін повністю укомплектований як особовим складом, так і технічно, та готовий оперативно зреагувати на будь-які надзвичайні ситуації.

У прес-службі обласного управління ДСНС також розповіли, що до складу львівського зведеного загону рятувальників входять майже пів сотні фахівціі та близько 40 одиниць техніки. У його складі також функціонують кілька різних груп згідно з професійним спрямуванням: дві пожежно-рятувальні групи, група спеціально-рятувальних робіт, радіаційного, хімічного та біологічного захисту, відділення інженерної техніки, група забезпечення і обслуговування, до складу якої входить також польова кухня, фельдшерський пункт та вузол зв’язку. 

Відтак цей загін здатний абсолютно автономно функціонувати у польових умовах у випадку виникнення надзвичайної ситуації. До слова, його особовий склад та інженерна техніка залучалися до виконання завдань по інженерному обладнанню оборонних рубежів на потенційно загрозливих напрямках в зоні проведення антитерористичної операції.

Про це повідомили сьогодні, 25 жовтня, на сторінці Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували фоторепортаж з перевірки готовності рятувальників.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів