У Львові перевірятимуть димовентиляційні канали й витяжки

13:24 21 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: galka.if.ua

У міськраді анонсували: «У Львові розпочинають позапланову перевірку справності димових каналів та наявність витяжки в будинках, які обладнані пічним та газовим опаленням».

Про це повідомили в понеділок, 21 січня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Через збільшення випадків отруєння чадним газом, у Львові розпочинають позапланову перевірку справності димовентиляційних каналів та наявність витяжки в будинках, які обладнані пічним та газовим опаленням. До перевірки залучать комунальні служби міста, та, за потреби – спеціалістів «Львівгазу».

«Перевірка триватиме місяць-півтора, і за цей час оглянуть усі будинки комунальної власності міста. Також провести такі перевірки зобов’яжуть керівників ОСББ та ЖБК. Мешканців просять з розумінням поставитись до цих заходів, та сприяти діям комунальників і допускати працівників до перевірки», – поінформували також у ЛМР.

Заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак поінформував: «Враховуючи ті випадки отруєння чадним газом, які сталися, і з метою роз’яснювальної роботи, буде проведена позапланова перевірка димовентиляційних каналів. Сьогодні і у найближчі дні ми розвісимо довідки – елементарні правила поводження з газовими приладами, і проведемо перевірку. Але якщо люди не зрозуміють, що їхня безпека у їхніх руках, то такі випадки будуть продовжуватися».

Сергій Бабак також закликає кожного львів’янина перевірити свої газові прилади, і якщо є хоч якась підозра – викликати фахівця і перевірити це обладнання, щоб бути спокійним. І як мінімум – поставити газовий сигналізатор, щоб він сигналізував, якщо щось не так, щоб одразу можна було вжити відповідні заходи.

Заступник міського голови Львова також зазначив: «Перевірки організовують голови райадміністрацій, фахівці підуть будинок за будинком, як це робиться двічі в рік. Також закликаємо власників відомчих будинків, ЖБК і ОСББ також розпочати негайно цю роботу, щоб усе перевірити»

«Самовільно працівники не можуть зайти у квартиру і проводити перевірку. Працівники ЛКП дзвонять у квартиру і якщо їх пускають, то йдуть перевіряти. На жаль, є випадки, коли мешканці свідомо можуть не пускати працівників ЛКП і відмовляють у проведенні перевірки, бо знають, що газові прилади у них є несправні, або вони провели певні незаконні дії, що спричинюють неправильну експлуатацію цих приладів», – акцентував Сергій Бабак.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів