У Львові перекриватимуть з 11.00 до 12.00 рух транспорту у зв’язку з похороном Стефанії Шабатури

09:52 19 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, що сьогодні, 19 грудня, містом йтиме піша поминальна хода для вшанування пам’яті політв’язня Стефанії Шабатури.

У прес-службі міської ради повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову», що сьогодні, 19 грудня, містом йтиме піша поминальна хода для вшанування пам’яті політв’язня Стефанії Шабатури. У повідомленні також конкретизують:

«З 11.00 до 12.00 на вулицях Винниченка, Підвальній, Пекарській і Мечникова та площі Митній буде перекритий рух транспорту. Нагадаємо, чин похорону у церкві Стрітення Господнього (вул. Винниченка, 30) відбудеться о 10.00.

Опісля, об 11.30 год., йтиме піша хода з церкви на Личаківське кладовище. Чин похорону на Личаківському кладовищі на Полі почесних поховань відбудеться о 12.00.

Стефанія Шабатура – багаторічний політв’язень радянських часів, член Української Гельсінської групи. Стефанія Шабатура, яку вперше КГБ арештував у 1972 році, провела вісім років у таборах і засланнях за звинуваченням у «антирадянській агітації і пропаганді», в тому числі – 5 років у жіночому концтаборі суворого режиму у Мордовії.

У 1979 році Стефанія Шабатура стала членом Української Гельсінської групи – правозахисної організації, до якої входили найбільш відомі українські дисиденти радянських часів, зокрема Левко Лук’яненко, Василь Стус, В’ячеслав Чорновіл, Йосиф Зісельс, Мирослав Маринович та інші. У 2006 році нагороджена орденом «За мужність» І ступеня».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів