У Львові перекрито аварійний міст і змінено маршрути громадського транспорту

09:42 1 червня 2016 р.

Схема організації руху

Схема організації руху
Фото: прес-служба Львівської міськради

У середу розпочинають роботи з ремонту шляхопроводу на вулиці Городоцькій.

«Сьогодні, 1 червня, розпочинають роботи з ремонту шляхопроводу на вул. Городоцькій, 166. Відтак, сьогодні з 10:00 і до 14 жовтня цього року рух транспорту тут буде заборонений», – повідомили сьогодні, 1 червня, «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«За словами начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктора Щира, на час проведення робіт міські автобуси курсуватимуть за зміненими маршрутами. Зокрема, автобуси №21 та №28 будуть їхати вулицями Виговського, Любінською та Окружною на вулицю Городоцьку та далі за маршрутом.

Автобуси, які їхали вулицею Любінською до мотозаводу, будуть їхати вулицею Окружною та виїжджати на вулицю Городоцьку. Маршрути №11, №18 та №23, які їдуть на Левандівку, будуть їхати з вулиці Виговського на вулицю Любінську, вулицею. Окружною через вулицю Городоцьку на вулицю Сяйво і далі за маршрутом.

У зворотному напрямку частина транспорту буде їхати з вулиці Городоцької на вулицю Любінську вулицею Народній, а частина – вулицею Кондукторською.

Тролейбуси маршруту №7 до закінчення ремонтних робіт не курсуватимуть. Їх перекинутуть на інший маршрут.

Віктор Щир також закликав мешканців та гостей міста користуватися для запобігання утворенню заторів на вулиці Любінській, вулицею Курмановича, Нею можна буде виїхати на Левандівку та на вулицю Городоцьку».

У процесі реконструкції шляхопроводу також буде розширено проїзну частину дороги до чотирьох смуг на вулиці Городоцькій на ділянці від Хлібзаводу до вулиці Сяйво.

Роботи виконуватиме ТзОВ «Західтрансбуд». Компанія має досвід з виконання схожих робіт на Західному об’їзді Львова та на вулицЛевандівській. Начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець розповів:

«Ми робимо не тільки шляхопровід, а й під’їзні дороги до нього. Загальна протяжність вулиці Городоцької, яка підлягатиме ремонту – близько 350 метрів погонних. Шляхопровід, який зараз разом з двома тротуарами має ширину 12 метрів, після реконструкції буде мати ширину 19,7 метра. Міст розшириться майже на 60%. Це буде повноцінних дві смуги в дві сторони, будуть повноцінні гарні великі тротуари.

Також буде виконано багато робіт щодо переносу інженерних комунікацій. Це будуть одні з найскладніших процедур, адже там дуже багато кабелів компаній, які надають інтернет-послуги, послуги мобільного зв’язку. Вони зараз, як правило, оптико-волоконні. Це дуже складна робота їх роз’єднати, перепаяти, з’єднати».

З підрядником укладено угоду на суму 20,8 млн. гривень. Другим учасником конкурсу була компанія «Онур», але вони запропонували ціну на 1,8 млн. гривень більше, тому акцептовано пропозицію «Західтрансбуду».

Зважаючи на те, що під мостом проходить залізнична колія, під час ремонтних робіт на певний період часу припинятимуть курсування поїздів. Є погодження з Львівською залізницею, напрацьовуються так звані «вікна», адже під шляхопроводом є кабелі високої напруги

 Коли люди будуть працювати у наближені до кабелів, то мережу відключатимуть, аби убезпечити працівників. Є відпрацьовані всі документи з Львівською залізницею, цього тижня будемо мати бачення щодо підписання графіка «вікон». Всі служби зацікавлені в тому, щоб все зробити оперативно і швидко.

Це напрямок в сторону Ходорова, за потреби може бут змінений графік та маршрут курсування потягів. Залізниця погодилася, за умови попередження, надавати необхідні «вікна». Ми маємо інформувати залізницю про таку потребу за 30 днів, а вони, в свою чергу, інформуватимуть про зміни в русі своїх пасажирів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів