У Львові перебуває величезна кількість неідентифікованих осіб-переселенців

18:41 25 лютого 2015 р.

Фото до новини

Волонтерам варто зробити спільну електронну базу військовослужбовців, які звертаються за допомогою. Тому що в окремих випадках бувають зловживання. Про це під час «круглого столу» на тему: «Самоорганізація громади в умовах АТО: досвід Луганської та Львівської областей» заявив волонтер ІГО «Допомога армії України» Любомир Босаневич.


Відео: Львівський прес-клуб

За його словами, військовослужбовці ходять по волонтерських збірках і беруть ті самі речі.
- Я розумію, що зараз криза. Але нам варто звернути увагу на це, - каже Любомир Босаневич.

Що стосується переселенців, то член  ГО «Об’єднання «Самопоміч» Юрій Діль зауважив, що у Львові перебуває величезна кількість неідентифікованих осіб-переселенців.

- Тільки через ворота залізниці з 1 до 15 числа заїхало до Львова неідентифікованих понад тисячі осіб. Це є біда, - каже він.
Юрій Діль зауважив, що танки до нашого міста не дійдуть. А ось теракти можливі.

Представник Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молод Наталя Пасічник має досвід роботи з переселенцями майже рік.
- Почали з кримчан. І якщо кримчани дуже швидко організувалися і відчували себе спільнотою, то переселенці з Луганська та Донецька не мають єдності. І через це – розгублені, - каже вона.

Цю розгубленість голова правління ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» (м. Луганськ) Тетяна Кіріллова пояснює просто: це ті, хто ще не прийняв для себе рішення повертатися чи ні. Ті, хто вже вирішив осісти, більш впевнені у своїх діях.

Під час круглого столу виникало питання про житло для переселенців.
Представник БФ «Нова країна» Ірина Охендушко зауважила, що в кожному селі є люди, які готові прийняти переселенців на тривалий та невизначений час.
- Проте їм не радять. Не тому, що той переселенець недобрий. А тому що завжди знайдеться хтось, хто вчинить злочин, а вкаже на переселенця. І благодійник потім матиме клопіт, - каже вона.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів