У Львові не проінвентаризували захисні споруди цивільної оборони 13 підприємств

20:44 27 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: firtka.if.ua

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР звертає увагу на перелік підприємств (балансоутримувачів захисних споруд) Львова, які не організовують проведення технічної інвентаризації захисних споруд.

У Львові не виконують вимоги Розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2008 року № 1473-р «Про підготовку та проведення у 2009-2010 роках технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони (цивільного захисту)» на 13 підприємствах: ДП «Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут»; ПАТ «Конвеєр»; ТзОВ ТВК «РАДО»; Державне підприємство «Дослідний завод «Хвиля»;

ТзОВ «Сфера»; Державне підприємство «Львівський державний завод «ЛОРТА»;

ТОВ «ЛАКОВАР»; ПАТ «Львівський керамічний завод»; ТзОВ «Ренесанс – Львів»; ТДВ «Львівавтозапчастини»; ПП «Галич – Кабель»; Територіальне управління державної судової адміністрації України в Львівській області; ПрАТ «Дніпрометалсервіс». Про це повідомили сьогодні, 27 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, де також зазначили:

«Захист працюючих робітників і службовців (найбільшої працюючої зміни) підприємств, установ та організацій, які розміщені у зонах можливих сильних руйнувань і продовжують свою діяльність в особливий період, а також працюючої зміни чергового і лінійного персоналу підприємств, які забезпечують життєдіяльність міст та об’єктів, повинен передбачатись у сховищах (захисні споруди різних форм власності). Відповідальність за організацію заходів і утримання відповідних укриттів для них несуть керівники підприємств, установ та організацій.

Захист населення здійснюється у створеному фонді захисних споруд, за що відповідають органи місцевого самоврядування – укриттів простішого типу (підземний простір, підвальні приміщення, підземні переходи, підземні автостоянки, метрополітен, гірничі виробки тощо). Укриття простішого типу – це споруди, які забезпечують захист людей від світлового випромінювання і уламків зруйнованих будинків, а також понижують дію проникаючої радіації, ударної хвилі вибуху і радіоактивного випромінювання на зараженій території.

Підвали та інші заглиблення і підземні приміщення й споруди, які пристосовуються під простіші укриття, повинні бути достатньо міцні, з огороджуючими конструкціями з негорючих матеріалів (бетон, камінь, цегла). В укриття у підвалах будинків рекомендовано приймати 50-300 чоловік з розрахунку 0,5-1,0 кв. м на людину при об’ємі приміщень на одну людину не меншим, як 1,5 куб. м.

Створення фонду захисних споруд здійснюється завчасно, шляхом:

а) комплексного освоєння підземного простору для господарських потреб з урахуванням пристосування і використання його споруд і інтересах захисту населення, як то:

пристосування під захисні споруди підвальних приміщень у будівлях та спорудах, що будуються або вже існують;

пристосування під сховища метрополітенів та інших підземних порожнин;

б) пристосування під захисні споруди приміщень в цокольних та наземних поверхах у будівлях та спорудах, що будуються або вже існують, або будівництво окремо стоячих піднесених захисних споруд.

Захисні споруди та укриття повинні розташовуватись в межах радіусу збору осіб, що укриваються від 200 до 500 метрів і повинні приводитись у готовність для прийому населення у термін 12 годин. 

При цьому проводять такі заходи:

підсилення вхідних дверей із забезпеченням відповідної герметизації підручними матеріалами;

проведення освітлення в підвальних приміщеннях, в тому числі аварійного (гасові лампи, ліхтарики, свічки);

закладення наявних отворів (вікон, прорізів) дерев’яними щитами з подальшим засипанням їх землею, мішками з піском та ін.;

влаштування отворів для вентиляції та фільтровентиляційних установок;

влаштування відхожих місць або тимчасових туалетів;

влаштування подачі води або створення запасів питної води (норма 3 л на добу на одну особу);

проведення розрахунку забезпечення тимчасовими меблями для сидіння (лежання) та роботи керівного складу формування обслуговування захисної споруди (укриття);

забезпечення сховища (укриття) першої (невідкладної) медичної допомоги;

організація заходів по забезпеченню сховища (укриття) засобами зв’язку та оповіщення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів