У Львові «Компанія Ензим» не впускає до себе екоінспекторів

10:11 23 вересня 2013 р.

Фото до новини

Депутат підозрює, що в тому числі це підприємство є винуватцем смороду в місті.

Державна екологічна інспекція у Львівській області скаржиться, що її працівникам вперто перешкоджає при виконанні ними покладених на них обов’язків «Компанія Ензим».

Інформує також, що, відповідно до плану заходів з виконання завдань на ІІІ квартал 2013 року, у період з 28.08.2013р. по 17.09.2013р. було заплановано проведення перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства ПрАТ «Компанія Ензим». І що про початок проведення планового заходу підприємство було повідомлене належним чином у терміни, визначені чинним законодавством, але, всупереч цьому, 28 серпня держінспекторів не допустили до проведення перевірки.

Відтак Держекоінспекція двічі додатково повідомляла ПрАТ «Компанія Ензим» про дату прибуття держінспекторів для проведення планової перевірки. Але в черговий раз було складено акт недопуску на об’єкт.

Як йдеться у листі ПрАТ «Компанія Ензим», надісланому на адресу Держекоінспекції, підприємство вважає необгрунтованим щорічне проведення Держекоінспекцією перевірок на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства. Водночас, як повідомляє прес-служба екоінспекції, постановою Кабінету Міністрів України від 19.01.2008 № 212 регламентовано періодичність здійснення заходів державного нагляду (контролю) відповідно до затверджених Критеріїв розподілу суб’єктів господарювання за ступенем ризику їх господарської діяльності для навколишнього природного середовища.

Зокрема, передбачено, що планові заходи державного нагляду (контролю) за діяльністю суб'єктів господарювання з високим ступенем ризику проводяться не частіше одного разу на рік. Оскільки вищезазначені дії зі сторони підприємства суперечать вимогам Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», Держекоінспекція готує звернення до Львівського окружного адміністративного суду з позовом про зобов’язання ПрАТ «Компанія Ензим» до вчинення дій по допуску держінспекторів до проведення планової перевірки.

Нагадаємо відтак, що депутат міської ради Юрій Кужелюк демонстрував торік документ, який свідчить, що джерело смороду у Львові слід шукати на заводі з виробництва дріджів «Компанії Ензим». 

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів