У Львові евакуювали з гуртожитка 150 студентів (відео, оновлено)

20:24 12 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Пожежу на вулиці Мечнікова ліквідовували 15 рятувальників.

«12 лютого о 00:26 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на другому поверсі п’ятиповерхового гуртожитку Львівського Національного медичного університету імені Данила Галицького на вулиці Мечнікова», – повідомили сьогодні, 12 лютого, в прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції, де також розповіли подробиці:

«У гуртожитку проживають студенти-іноземці. За лічені хвилини на місце події прибули вогнеборці. Внаслідок короткого замикання відбулося загорання електрощитка, що спричинило задимлення у приміщенні будівлі.

Рятувальники евакували із гуртожитку 150 людей аби гарантувати їх безпеку. Пожежу ліквідували о 00:52. Вогнем знищено один метр погонний електропроводки та електрощиток. Для реагування на подію залучили 15 рятувальників та три одиниці спецтехніки.

Внаслідок події ніхто не постраждав. В обласну клінічну лікарню звернулося шестеро студентів-іноземців, діагноз – психічна атака, яких після огляду було відпущено по місцю проживання».

Натомість у прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 12 лютого, «Щоденному Львову»:

«Сьогодні, 12 лютого, о 00:20 у гуртожитку №2 Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького на вулиці Мечникова, 8б через коротке замикання електрощитової виникло задимлення приміщень гуртожитку. Внаслідок задимлення, попередньо отруїлось продуктами горіння дев’ятеро студентів, яких було госпіталізовано до Львівської обласної клінічної лікарні. 

Лікарі Львівської обласної клінічної лікарні провели обстеження потерпілих, факт отруєння продуктами горіння у семи студентів не підтвердився (панічний страх, переляк). Потерпілих відпустили до гуртожитку.

Двоє студентів 1996 років народження з Єгипту і Нігерії перебували у легкому ступені важкості. Зараз вони вже у гуртожитку.

Працівники ПАТ «Львівгаз» тимчасово припинили подачу газу до гуртожитку. Причина події – з’ясовується».

Як інформував «ЩЛ», у Львові отруїлися продуктами горіння студенти.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів