У Львові для отримання пільгової картки на проїзд потрібно зареєструватися

17:10 24 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Для отримання пільгової картки на проїзд необхідно зареєструватися Єдиному реєстрі пільгових осіб.

Про це повідомили в середу, 24 квітня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «У Львові триває процес впровадження автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті (е-квиток). Упродовж місяця-півтора планують закінчити усі тендерні процедури, визначити переможця і укласти з ним договір».

«З осені розпочне працювати Центр обслуговування пасажирів, який видаватиме пільгові картки для осіб, які мають право пільгового (безкоштовного) проїзду. Для отримання такої картки необхідно, щоб пільговик був зареєстрований в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільгу», – поінформували також у міськраді.

Начальник відділу автоматизованої системи оплати проїзду «Львівавтодору» Сергій Журбенко зазначив: «Коли система запрацює повністю, то для пасажирів, які мають право на пільгу, вже не достатньо буде тільки посвідчення. Потрібно буде зареєструвати свою поїздку. Для цього ми дамо безкоштовно кожному персональну транспортну картку, яку потрібно буде при кожній поїздці прикладати до спеціального зчитувача — валідатора, що будуть розміщені біля всіх вхідних дверей у трамваях, тролейбусах та автобусах. Але основною умовою видачі такої картки буде наявність даних про пасажира в Єдиному реєстрі, який ведуть органи соціального захисту».

«З осені цього року запрацює Центр обслуговування пасажирів, де можна буде отримати пільгову картку. Відповідно, щоб її отримати необхідно, щоб інформація про пільговика була в Єдиному реєстрі пільгових осіб. Тому тим особам, які мають право на пільговий проїзд, але не є внесені в реєстр, потрібно звернутися у відділи соцзахисту. Для інформування мешканців про необхідність реєстрації в Єдиному реєстрі пільгових осіб «Львівавтодор» підготував інформаційні флаєри, які будуть розповсюджувати серед мешканців, зокрема в поштових відділеннях та транспорті», – розповів також Сергій Журбенко.

Начальник управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин поінформував: «У нашій державі вже давно створений автоматизований державний реєстр осіб, які мають право на пільги. Цей реєстр є у віданні Міністерства соціальної політики. Тому більшість пільговиків вже є в цьому обліку. Тобто, якщо людина коли-небуть зверталася в орган соціального захисту за пільгою, то вона є в реєстрі. Та є випадки, коли люди не зверталися в органи соцзахисту саме за пільгами, та мають таке право. Зокрема – право на пільговий проїзд».

«Отож, поки ще не введено в дію е-квиток і не розпочався процес видачі пільгових карток, особам, які мають право пільгового проїзду, потрібно звернутися у відділи соцзахисту для внесення даних про них в Єдиний реєстр пільгових осіб. Це не є складна процедура. В реєстр пільговиків вносяться лише основні дані про особу — прізвище, ім’я, по-батькові, дата і рік народження, ідентифікаційний код і основні реквізити посвідчення, і вводиться статус пільговика. Тому, за одне відвідування, при наявності усіх цих документів, людину зареєструють», – пояснив Ігор Кобрин.

«Зараз у Львові на обліку у відділах соціального захисту перебуває більше 36 тисяч осіб, які мають право на пільги, згідно з законами України і близько 100 тисяч осіб, які мають право пільгового проїзду згідно з постановами Кабінету міністрів. Однак, серед них є особи, які не внесені в реєстр», – розповів також начальник управління соціального захисту ЛМР

Заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий зазначив: «Просимо всіх, хто має пільгу на проїзд зареєструватися в Єдиному реєстрі до вересня-жовтня. Адже, коли запрацює е-квиток, посвідчення перестануть надавати право пільгового проїзду. Це передбачено на державному рівні, і ми також можемо це регулювати місцевими підзаконними актами. На сьогодні право пільгового проїзду мають 26 категорій. Також у Львові визначено ще дві додатково — це пенсіонери за вікон і особи з інвалідністю ІІІ групи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів