У Львові безхатченки зможуть проголосувати на виборах

13:27 22 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: siver.com.ua

У Львові вже кілька років працює Центр обліку та нічного перебування бездомних осіб, що надає різні види соціальних послуг громадянам, які опинились на вулиці. Центр веде первинний облік бездомних громадян, видає посвідчення про взяття на облік і тимчасову прописку, сприяє реєстрації переважного місцезнаходження, здійснює соціальне патрулювання, надає інформаційні, правові та консультаційні послуги, сприяє у відновленні документів, майнових і житлових прав. У Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб львівські безхатченки матимуть право проголосувати.

Про це повідомила прес-служба ЛМР.

З початку роботи в Центрі зареєстровано більше 1,8 тис. Зокрема, у поточному 2014 році на облік поставлено 311 бездомних; 289 осіб отримали реєстрацію переважного місця перебування за юридичною адресою Центру; 84 особам оформлено паспорти.

«Актуальним напередодні виборів до Верховної Ради України є те, що львівські бездомні матимуть право проголосувати, оскільки тимчасова реєстрація дає можливість зробити волевиявлення. Це дуже важливо для суспільства, яке прагне інтегруватись в єдину Європу. Важливо пам’ятати нам як міській владі, мешканцям Львова про те, що, попри свій соціальний статус, ми, перш за все, львів’яни, і повинні не бути байдужими до проблем ближнього та держави в цілому», - зазначає в.о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

Сьогодні Центр є єдиним державним закладом у м. Львові, який здійснює соціальне обслуговування бездомних громадян. Усі послуги, що надаються працівниками закладу, мають індивідуальний та конфіденційний характер. 

«Наші підопічні зможуть проголосувати на виборчому окрузі, до якого за адресою розташування належить Центр обліку та нічного перебування бездомних осіб. Сьогодні передано для бездомних близько 600 запрошень до участі у волевиявленні. І хочу сказати, що цього разу зацікавленість скористатись правом проголосувати вища, ніж у минулому. Мабуть, таки даються взнаки непрості часи, які переживає країна, і бажання долучитись до спільного вибору народу є високим», - розповів директор Центру обліку та нічного перебування бездомних осіб о. Олег Федоренко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів