У Львівському прикордонному загоні відзначили 73-тю річницю його створення (+відео)

19:30 29 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України в інтернет-мережі «Facebook»

Кращим військовослужбовцям строкової служби, які виявили бажання укласти контракт та пов’язати свою подальшу долю з Державною прикордонною службою України, присвятити своє життя служінню Батьківщині, охороні та обороні її кордонів, вручили зелені берети.

«Львівські прикордонники святкують 73-тю річницю», – повідомили сьогодні, 29 липня, в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби, де також розповіли подробиці:

«У Львівському прикордонному загоні відбувся святковий мітинг з нагоди дня частини – 73-її річниці з дня створення прикордонного загону. З цієї нагоди прикордонників прийшли привітати керівництво Західного регіонального управління, керівники області, міста, голови районів, рідні та близькі військовослужбовців. 

Сімдесят три роки Львівський прикордонний загін забезпечує надійну охорону державного кордону на визначеній ділянці. Прикордонники Львівщини охороняють кордон з Республікою Польща на території двох областей – Львівської та Волинської областей.

До складу Львівського прикордонного загону входять десять відділів прикордонної служби, відділ прикордонної служби типу «С» та підрозділи забезпечення. Загальна протяжність ділянки кордону ввіреного під охорону Львівському прикордонному загону складає двісті дев’ятнадцять кілометрів п’ятсот метрів. З них є частина суходолу та річкова ділянка по річці Західний Буг. 

Пропуск осіб, транспортних засобів та вантажів здійснюється в шести міжнародних пунктах пропуску: автомобільного, залізничного та авіаційного сполучення. Охорона ввіреної ділянки кордону здійснюється на високому рівні.

В основі оперативно – службової діяльності лежить її максимальна ефективність. Для цього персоналом Львівського прикордонного загону використовується широкий спектр нових технічних засобів – переносні та мобільні тепловізійні комплекси, високопрохідні автомобілі, квадрацикли, снігоходи.

Для протидії контрабандній діяльності на українсько-польській ділянці кордону основні зусилля зосереджено на попередженні незаконному переміщенню зброї, боєприпасів, наркотичних та психотропних речовин, радіоактивних матеріалів тощо. Використання техніки такого класу дозволяє підвищити надійність охорони кордону та місць дислокації підрозділів.

На відділах прикордонної служби з річкової ділянкою використовуються патрульні човни. Усі ці засоби активно використовуються в охороні ділянки державного кордону.

За доброю традицієї відбулося вручення нагород, грамот та подяк учасникам АТО та персоналу загону. Було також урочисте вручення техніки та нових портативних автоматичних робочих місць.

По завершенню свого виступу начальник прикордонного загону, підполковник Сергій Мельник, вручив подяку батькам за виховання сина, військовослужбовця строкової служби – солдата Андрія Кобриновича – та самому військовослужбовцю відпускний квиток за сумлінну службу за затримання нелегального мігранта на ділянці впс «Рава-Руська».

Одними з найцікавішим був ритуал вручення зеленого берета. Для кожного прикордонника священним є зелений берет, як символ охорони Державного кордону, і сьогодні кращим військовослужбовцям строкової служби, які виявили бажання укласти контракт та пов’язати свою подальшу долю з Державною прикордонною службою України, присвятити своє життя служінню Батьківщині, охороні та обороні її кордонів, вручили зелені берети.

По завершенню урочистостей усі могли насолодитися чудовим виступом гуртів «Орфей» та «Викрутаси».

Про це повідомили сьогодні, 29 липня, на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували фоторепортж з урочистостей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів