У львівській «Їдальні для бідних Святого Йосифа» – безплатні обіди для бездомних і малозабезпечених (відео)

14:47 30 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, в «Їдальні для бідних Святого Йосифа» з понеділка по п’ятницю надають безплатні обіди бездомним та іншим малозабезпеченим мешканцям нашого міста.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 30 березня, «Щоденному Львову»:

«З червня 2011 року міська влада долучилась до проекту «Їдальня для бідних Святого Йосифа», який започаткувало і втілює «Релігійне управління згромадження монастирів «Мілес Єзу» Української Греко-Католицької церкви (Воїни Ісуса). В їдальні з понеділка по п’ятницю надають безкоштовно обіди бездомним й іншим малозабезпеченим мешканцям нашого міста.

Щоденно сюди приходить від 60 до 100 людей, в окремі дні кількість потребуючих може сягати більше 100 осіб. Напередодні Великодня Їдальню відвідав міський голова Львова Андрій Садовий, який зазначив:

«Скоро будемо мати Пасху і в цей час, коли є піст, люди повинні задумуватись над глибиною свого життя. Я заїжджав сюди кілька років тому, тут не було ще ремонту, але люди приходили, постійно отримували свіжий обід.

Сьогодні приємно, що кожен мешканець міста Львова, який потрапив у біду, знає, де можна прийти і отримати безоплатний обід. Ми працюємо спільно з Церквою Йосафата. Вони дають хліб, а ми виділяємо бюджетні кошти на обід.

Обід не є дуже потужним, але пообідати нормально можна. Таких центрів у Львові достатньо. Є люди, які приїхали зі Сходу, тому у Центрах кількість людей зараз збільшилась. Мусимо дбати про усіх, бо ми християни. 

Є різні категорії людей. Є люди, які у нас ночують у Центрі нічного перебування. Частина з них вдень має ту чи іншу роботу, але вночі вони приходять у Центр. Є частина людей, яка підробляє, але на постійну працю не всі готові через філософію свого життя. 

У певні дні сюди може прийти до 100 людей. Кожен з них отримує гарячий борщ чи суп, гаряче друге, хліб, компот. Безперечно, якщо є людина, яка шукає працю, то ми їй допомагаємо. Але є люди, які так живуть. Ми мусимо їм допомогти. Їх треба любити такими, якими вони є. 

Ми маємо в бюджеті 50 тисяч грн на цей осередок, в разі потреби ця сума може бути збільшена. Є також благодійники, церква, з якою ми працюємо разом. По місту є багато таких осередків.

Громадські організації також мають свої осередки. В цілому, людина, яка живе у Львові, і потрапила у складну ситуацію, завжди буде мати безоплатний обід». 

Їдальня в місті працює з 1996 року, а за новою адресою функціонує з 2005 року. Управління соціального захисту Львівської міської ради здійснює дофінансування діяльності «Їдальні для бідних Святого Йосифа».

Так, за рахунок коштів міського бюджету п’ять днів на тиждень, з понеділка по п’ятницю, знедолені отримують в їдальні гарячі обіди. У 2014 році в «Їдальні для бідних Святого Йосифа» роздано 12,3 тисячі порцій харчування. Впродовж лютого 2015 року роздано 1,2 тисячі порцій харчування потребуючим.

Підтримка проекту відбувається в рамках кампанії управління соціального захисту Львівської міської ради «Соціальні акції з подолання бідності», яку започатковано у 2010 році. За п’ять років кампанії роздано понад 70 тисяч порцій харчування.

У рамках кампанії, потребуючих харчують:

при Храмі Христового Воскресіння УГКЦ (вул. Городоцька, 319а) з понеділка по п’ятницю о 14:00;

Львівська міська громадська організація «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» щочетверга біля Порохової Вежі о 14:00».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів