У львівській спеціалізованій школі №81 імені Петра Сагайдачного зібрали воїнам близько 15 тисяч грн

23:10 20 жовтня 2014 р.

Учні львівської спеціалізованої школи №81 імені Петра Сагайдачного сплели разом з колективами інших навчальних закладів 10 маскувальних сіток для військових

Учні львівської спеціалізованої школи №81 імені Петра Сагайдачного сплели разом з колективами інших навчальних закладів 10 маскувальних сіток для військових
Фото: «Вголос»

Як повідомила в понеділок директор навчального закладу Богдана Проців, її учні також сплели разом із колективами інших львівських шкіл 10 маскувальних сіток, які волонтери вже відвезли до військового полігону в Яворові.

Директор спеціалізованої школи №81 імені Петра Сагайдачного Богдана Проців каже, що патріотичне виховання треба прищеплювати дітям змалечку. За її словами, проводити цю роботу треба не на папері, а у конкретних справах.

«Паралельно з навчанням наші діти активно допомагають фронту. Разом з представниками батьківського комітету вони ініціювали збір коштів та теплих речей для потреб військових, які наразі перебувають у зоні АТО, та окремо для львівської механізованої бригади №24. До акції долучилися й вчителі», – розповіла Богдана Проців.

Разом зібрали близько 15 тис. грн, частину з яких витратили на закупівлю 50-ти комплектів теплої білизни. Іншу частину витратили на придбання ліків, свічок та чаю, які через соціальну службу районної адміністрації передали до зони АТО.

Окрім грошей, як каже Богдана Проців, учнівське самоврядування школи організувало ярмарок-продаж солодощів, які школярі разом з батьками напередодні спекли та розповсюдили за умовну плату громаді школи та мікрорайону. Також діти зібрали теплі речі, які відправили до 24-ій механізованої бригади. Всього було зібрано 19 мішків.

«Приємно, що діти самі стають ініціаторами такого роду заходів. Це говорить про їх небайдужість до подій в Україні й бажання творити історію власними вчинками», – сказала директор школи і додала, що протягом останніх двох тижнів у школі відбувалася низка відкритих уроків, конференцій, літературних читань, підсумкових загальношкільних заходів на тему «Герої не вмирають.

«На уроках історії, під час виховних годин та інших заході наші учні та вчителі згадували історичні події щодо визвольної боротьби в Україні, починаючи від часів козацтва, січових стрільців, визвольного руху 20-х років, УПА і завершуючи подіям на Майдані та сході», – підкреслила Богдана Проців.

Такий підхід, за словами директора школи, дає дітям можливість мислити. «Важливо, аби діти знали власну історію й виховувалися на героїчних вчинках її героїв. Такий підхід дозволяє учням бути справжніми патріотами своєї країни», – пояснила Богдана Проців.

Директор також зазначила, що школа має свого героя. Це випускник – Юрій Голуб, який один з перших загинув у зоні АТО, віддавши своє життя за збереження цілісності України. Крім збору теплих речей та коштів, діти, як говорить Богдана Проців, долучаються і до процесу плетіння маскувальних сіток. Разом з колективами інших львівських шкіл вони сплели 10 сіток, які волонтери вже відвезли до військового полігону, що в Яворові.

Про це Богдана Проців повідомила в коментарі інформаційній агенції «Вголос».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів