У Львівській міськраді заспокоювали жителів Рясного й Білогорщі

17:42 21 листопада 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

У Ратуші пройшла зустріч представників міськради з мешканцями Рясного та Білогорщі, у зв’язку з ухвалою щодо надання землі «Львівспецкомунтранс».

Про це повідомили сьогодні, 21 листопада, в прес-службі Львівської міськради. У ній також цитують запевнення керівника міського юридичного управління Гелени Пайонкевич жителям Рясного й Білогорщі.

Зокрема чиновник зазначила: «Тут є три різні земельні ділянки, і сміттєперевантажувальна станція, проти якої виступили мешканці, знаходиться на приватній території, а не на території комунального підприємства. Водночас, відповідну ділянку виконавчі органи пропонували затвердити не для розміщення тут полігону твердих побутових відходів чи сміттєпереробного заводу, а для обслуговування об’єкта, який знаходиться у власності «Спецкомунтрансу».

Гелена Пайонкевич також повідомила:  «Я уважно слухала виступи депутатів та мешканців. Тут звучали різні, навіть неймовірні, пропозиції: що на цій земельній ділянці буде розміщуватись полігон твердих побутових відходів, що тут буде розміщуватись сміттєпереробний чи сміттєспалювальний завод. Станом на сьогодні, жодних подібних рішень ми не приймаємо».

Керівник міського юридичного управління також запевнила: «Наше підприємство «Спецкомунтранс» справді має об’єкт нерухомого майна на території Рясне-2, і пропонувалося закріпити земельну ділянку за цим об’єктом для його обслуговування. Це вільна земельна ділянка, землі міста. Однак, наша позиція така: ми будемо радити міському голові на наступне пленарне засідання не виносити цю ухвалу, і, відповідно, провести роз’яснювальну роботу з мешканцями. Це землі міста, але без рішення ради місто ними розпорядитися не може. Ми будемо рекомендувати закріпити цю земельну ділянку безпосередньо по контуру нашого об’єкта  нерухомого майна».

За словами Гелени Пайонкевич, на території колишнього заводу «Сільмаш» є три різні земельні ділянки, одна з яких, на якій розміщено сміттєперевантажувальну станцію, є приватною, а інша є власністю державного підприємства «Укроборонресурси», яке також пов’язане зі сміттєпереробною діяльністю. Але водночас, головний юрист мерії запевнила: «До цих ділянок місто жодного стосунку немає. Із цієї зустрічі я зрозуміла, що ці земельні ділянки і ділянку, на якій «Спецкомунтранс» має нерухоме майно, об’єднали в один об’єкт, який і викликає занепокоєння мешканців. Підкреслюю, що на території міста полігон твердих побутових відходів розміщуватись не може, у зв’язку з відповідними санітарними нормами. При обговоренні цього питання не йшла мова і про будівництво сміттєпереробного чи сміттєспалювального заводу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів