У Львівській міськраді внесли зміни в захист інтересів учасників війни на сході України

14:00 21 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Депутати Львівської міськради внесли в четвер, 21 червня, зміни до її ухвали «Про захист інтересів учасників антитерористичної операції».

Про це повідомили в четвер, 21 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Щоб забезпечити додаткові гарантії соціального захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, членів сімей осіб, які загинули (пропали безвісти) або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час участі в антитерористичній операції, осіб, статус яких визначено як бійці-добровольці АТО у порядку, затвердженому Львівською обласною радою, та членів їх сімей — мешканців Львова, належного забезпечення їх житлових умов, створення їм сприятливого суспільного середовища, сьогодні під час сесії Львівської міської ради депутати внесли зміни до ухвали №4520 «Про захист інтересів учасників антитерористичної операції» від 23 квітня 2015 року.

У міськраді також зазначили: «В управлінні соціального захисту Львівської міської ради пояснили, що внесення змін до програми обумовлено кількома факторами. Зокрема, в чинній редакції програма регулює питання забезпечення житлом учасників антитерористичної операції, земельними ділянками під дачне будівництво або садівництво за межами Львова та надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань. Зокрема, згідно розділу 3 цієї програми, який регулює порядок формування списків для отримання земельної ділянки під дачне будівництво або садівництво за межами мЛьвова, громадська комісія із захисту інтересів учасників антитерористичної операції при Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій сформувала списки осіб, які претендують на отримання земельної ділянки під дачне будівництво або садівництво за межами м. Львова у кількості 471. На виконання умов Програми виконавчим комітетом Львівської міської ради прийнято рішення №198 «Про затвердження списку осіб-учасників антитерористичної операції, які подали у Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій документи на отримання земельної ділянки під дачне будівництво за межами Львова» від 26 лютого 2018 року».

«Затверджений список осіб-учасників антитерористичної операції 26 лютого 2018 року передано до Львівської обласної державної адміністрації на розгляд робочої групи з опрацювання звернень учасників антитерористичної операції та визначення критеріїв і механізмів виділення земельних ділянок. Враховуючи вищезазначене, на сьогодні питання формування списків для отримання земельної ділянки під дачне будівництво або садівництво за межами Львова учасниками АТО стало неактуальним для розгляду громадською комісією при Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій, оскільки питання забезпечення учасників антитерористичної операції земельними ділянками розглядається (розглядатиметься) робочою групою з опрацювання звернень учасників антитерористичної операції та визначення критеріїв і механізмів виділення земельних ділянок Львівської обласної державної адміністрації. Тому запропоновано розділ 3 програми – порядок формування списків для отримання земельної ділянки під дачне будівництво або садівництво за межами Львова – вилучити», – поінформували також у міськраді.

Більше подробиць – на її сайті.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів