У Львівській міськраді розповіли про звернення забудовників, які розглядаються

21:12 29 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: lvivnews.info

Як повідомили в Ратуші, згідно з рішенням виконкому, на кожному засіданні управління архітектури ЛМР інформують про всі містобудівні умови та обмеження, котрі є на його розгляді.

«Сьогодні, 29 квітня, під час засідання виконавчого комітету міської ради головний художник Львова Віктор Пецух поінформував про містобудівні умови та обмеження, які перебувають на розгляді в управлінні архітектури», – повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Зокрема, на розгляді в управлінні архітектури ЛМР перебуває звернення щодо видачі містобудівних умов та обмежень на будівництво церкви святого Кирила та Методія Української греко-католицької Церкви та катехитичного будинку на вулиці Угорській, 1. Віктор Пецух зазначив із цього приводу: «Звертається релігійна громада. Є державний акт на право постійного користування землею. Зауважень немає». 

На розгляді в управлінні архітектури ЛМР перебуває також звернення щодо видачі містобудівних умов та обмежень реконструкцію з розширенням нежитлової будівлі на вулиці Вітовського, 43-а під заклад ресторанного господарства. Замовник – ТзОВ «Круаель». Віктор Пецух зазначив із цього приводу: «Передбачається реконструкція існуючої будівлі в межах габариту, буде змінено тільки зовнішній вигляд. Будинок не є пам’яткою архітектури, збудований у 60-х роках».

Міський голова Львова Андрій Садовий уточнив: «Йдеться про кінотеатр «Дружба» у парку Богдана Хмельницького. Він стоїть недоглянутий. Власник вирішив, не змінюючи об’єм, провести реконструкцію. Проект, який пропонується, мав би ще бути доопрацьований. Наразі є будівля, ми говоримо, що вона має жити, має бути той самий об’єм, нічого зверху не добудовується. Велике прохання, враховуючи, що зараз інспекція в підпорядкуванні міста, щоб зовнішній вигляд мав увагу зі сторони архітектури міста. Щоб ми не кидали це напризволяще, бо парк сьогодні під нашою більшою опікою. Ми дуже багато сьогодні інвестуємо коштів.

Андрій Садовий також повідомив: «Цього року у нас запланована частково реконструкція стадіону «Юність». Хочемо цього року розпочати реконструкцію трибун, привести їх до пуття, бо поле там зроблене, воно у хорошому стані. Трибуни треба доробити. Цього року має почати реконструкцію приміщень, щоб там зробити нормальні умови для дітей, роздягальні нормальні, відремонтувати душові. Щоб цей стадіон, як міський стадіон, був окрасою міста. Ми цього року домовились також інвестувати кошти в статутний фонд парку – 2,5 млн. гривень. Це кошти на реконструкцію всередині самого парку. Дуже важливо, щоб ця будівля була окрасою парку. Відповідно, була якісно запроектована та збудована. Має бути нагляд з нашого боку».

На розгляді в управлінні архітектури ЛМР перебуває звернення щодо видачі містобудівних умов та обмежень на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вулиці Степового, 4. Замовники – В.В.Гуда й В.П. Пєшков. Віктор Пецух зазначив із цього приводу: «Земля є у приватній власності. Згідно з генпланом, допускається забудова до чотирьох поверхів. Передбачається будівництво 4-пповерхового житлового будинку».

Андрій Садовий зауважив із цього приводу: «В мене велике прохання, щоб виїхали на місце. Перед тим, як видавати дозвіл, треба ще оглянути, щоб потім ми не мали проблем».

Віктор Пецух також повідомив: «Цього тижня управління архітектури відмовило у видачі містобудівних умов та обмежень по трьох об’єктах. Це будівництво багатоквартирного будинку ПП «Телець» на вулиці Бойківській, 30. Відмова –у зв’язку з невідповідністю намірів забудови зонуванню території. Також будівництво багатоквартирного будинку військової прокуратури Західного регіону на вулиці Мечникова, 16. Зауваження – відсутній висновок управління охорони історичного середовища. І будівництво багатоквартирного будинку на вулиці Мучній, 25. Зауваження – невідповідність намірів забудови Генеральному плану».

Міський голова доручив провести робочий виїзд на вулицю Мучну. Андрій Садовий також зауважив: «Перед тим, як виносити питання на розгляд виконавчого комітету, велике прохання, щоб ми знали, а що робиться на ділянці сьогодні. Щоб ми не мали ситуації, коли забудівельник пробує починати роботу, а вже потім звертається до міста. Закон має свою чітку логіку – перше отримати документи, потім вчиняти відповідні дії». 

Нагадаємо, що, згідно з рішенням виконкому, на кожному засідання управління архітектури інформують про всі містобудівні умови та обмеження, які є на його розгляді».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів