У Львівській міськраді пообіцяли повністю відновити опалювальний сезон до кінця дня

16:00 23 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У ЛМР запевнили: «Станом на 12-ту годину з 2156 будинків тепло вже отримали 1940».

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк повідомила сьогодні, 23 жовтня: «На виконання розпорядження міського голови ми відновили подачу опалення у всі будинки, які є на території міста Львова. Станом на 12.00 подано тепло до 90% будинків комунальної власності, ЖБК, ОСББ, відомств. Зараз роботи продовжуються, ця цифра буде змінюватись. Плануємо, що до кінця дня запустимо усі будинки, які є на території міста».

Чиновник також повідомила: «По будинках КЕВ зауважень нема, бо торік і цього року багато робіт зроблено щодо заміни інженерних мереж у підвальних приміщеннях. Є питання щодо будинку №9 на вулиці Литвиненка, де зараз ведуться ремонтні роботи, й №8 на вулиці Сихівській,. Є шість будинків, де є заборгованість і зараз теплоенерго не подає туди опалення, у зв’язку із суттєвою заборгованістю мешканців. Щодо інших будинках зауважень нема. 90% будинків – це інформація станом на 12-ту годину. 2156 будинків є загалом по місту, до 1940 будинків тепло вже подано. Ситуація буде змінюватись». 

Натомість заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак розповів: «Опалювальний сезон у Львові розпочався ще 10 жовтня, 15 жовтня, у зв’язку з потеплінням, він був призупинений. Сьогодні вранці ми відновили, з огляду на температурні показники. І станом на 12 годину у нас уже 100% включено тепло в соціальні заклади: школи, садочки, лікарні. У будинки на 90% внутрішньобудинкові мережі підключені».

Чиновник також повідомив: «Тут я хочу сказати, що Львів має таку добре систему теплопостачання: два комунальні підприємства теплопостачання, обидва належать територіальній громаді. І буквально за півдня можна як припинити так і розгорнути систему. Тому ми вранці почали і вже практично на всі 100% подано тепло. За останні роки багато уваги місто приділяло цим теплопостачальним підприємствам, тому маємо добрі наслідки: в залежності від температури ми можем як включатись так і відключатись, таким чином економлячи кошти як підприємств, так і мешканців. Ми зараз включили, я думаю, вже надовго. Якщо буде потепління на тривалий час, то, думаю, будемо приймати оперативні рішення, але з огляду, що вже кінець жовтня – листопад, то думаю, що ми вже стабільно ввійшли в опалювальний сезон».

Сергій Бабак також зазначив: Цікава ситуація, коли в період від 10 до 15 жовтня була прохолодніша погода, одні мешканці просили більше тепла включити, інші просили відключити його зовсім. Але що цікаво – більше включити просили люди пільговики, у яких є субсидія, і вони за це тепло по суті не платять, а ті, хто платять за себе, просили ще не включати. Тому ми завжди знаходимо компроміс, щоб не збільшувати навантаження на мешканців, але щоб в будинках було тепло, була достатня температура».

Про це поінформували сьогодні, 23 жовтня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів