У Львівській міськраді пообіцяли сприяти приватизації кімнат у гуртожитках

15:00 23 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

На засіданні постійної комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики ЛМР розглянули проект ухвали «Про затвердження Програми забезпечення, реалізації та створення умов для здійснення права безоплатної передачі громадянам квартир (будинків), житлових приміщень у гуртожитках на 2019-2021 роки».

Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли: «Директор юридичного департаменту Гелена Пайонкевич запевнила, що і ЛМР продовжуватимуть допомагати громадянам у приватизації кімнат у гуртожитках відповідно до закону. Займається цим комунальна установа «Львівський міський центр приватизації державного житлового фонду», яка перебуває у складі юридичного департаменту.

«Це в тих випадках, коли люди живуть більше, ніж п’ять років у гуртожитку і мають усі належним чином оформлені документи. Це стосується гуртожитків, переданих у власність територіальної громади», – наголосила директорка юридичного департаменту.

Голова комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики ЛМР Остап Доскіч зазначив: «Люди, які роками живуть у гуртожитках, як правило, влаштовують власний побут на належному рівні. Вони роблять ремонти, часто змінюють вікна на енергоощадні. І важливо, аби мешканці отримали підтримку від міста, і вони могли приватизувати свої квадратні метри».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів