У Львівській міськраді анонсували ремонти доріг

11:30 21 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Депутати ЛМР передбачили на ремонт доріг, тротуарів 198 мільйонів гривень.

У прес-службі Львівської міськради повідомили в четвер, 21 березня: «ЛМР щороку інвестує чималі кошти з бюджету міста в покращення транспортної інфраструктури. Усі капітальні ремонти доріг передбачають не лише заміну дорожнього покриття, а й повністю оновлення мереж, заміну колекторів тощо».

«Ремонт доріг у Львові у 2019 році можна розділити на три частини. Перша – це дороги, на ремонт яких цього року виготовляють лише проектно-кошторисну документацію (ПКД), а виконання робіт розпочнеться наступного року. Друга – це перехідні об’єкти, ремонт яких планують завершити цього року. Третя – це нові об’єкти, ремонт яких розпочнуть цього року. Роботи по цих напрямках вже тривають», – поінформували також у ЛМР.

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк розповіла: «Ми приступаємо до капітального ремонту хідників, дворів, доріг. Зараз тривають інтенсивні роботи щодо проектування і проходження експертизи по проектах. По багатьох об’єктах вже завершуються експертизи проектів – це ремонти вулиці Курмановича, шляхопроводів «Шевченка-Ковча», «Головатого-Сулими». цього року плануємо продовжити ремонт вулиці Збиральної, проектується вулиця Конюшинна».

Ірина Маруняк також зазначила: «Цього року будемо розпочинати ремонт вулиці Хмельницького. Продовжуємо ремонт вулиць Пластової й Замарстинівської, будівництво дороги до мікрорайону Білогорща – це перехідні минулорічні об’єкти. Серед нових об’єктів – реконструкція площі Двірцевої, який розпочали цього місяця. Замовником цих робіт є «Львівавтодор».

«Цього року будуть завершені ремонтні роботи, розпочаті у минулих роках на вісьмох об’єктах, буде виготовлено проектно-кошторисну документацію для ремонту на шістьох об’єктах і розпочнуться роботи на 9 нових об’єктах. Мова йде про ремонт вулиць, які будуть фінансовані за кошти бюджету розвитку, передбачені для департаменту житлового господарства та інфраструктури. На роботи по цих 23 об’єктах передбачено близько 150 мільйонів гривень», – поінформували також у ЛМР.

«Зокрема, у 2019 році буде виготовлено ПКД на реконструкцію вулиць Вітовського, Княгині Ольги й Коперника та ремонт вулиць Суботівської,  Чернівецької,  Конюшинної й Бандери та площі Івана Франка (коригування проекту). Новими об’єктами, на яких у 2019 році розпочнуться ремонтні роботи, стануть вулиці Курмановича,  Апостола, площіаДвірцева, вулиці Хмельницького, Хуторівка, Миколайчука й Шевченка. Також планують розпочати будівництво пішохідного моста на вулицях Головатого й Сулими та будівництво шляхопроводу на перехресті вулиць Шевченка та  Омельяна Ковча», – розповіли також у ЛМР.

«Цього року будуть завершені ремонтні роботи на вісьмлх об’єктах. Заплановане завершення робіт з будівництва гравійної дороги до мікрорайону «Білогорща», ремонт вулиць Замарстинівської,  Пластової, Зеленої, Збиральної, Пулюя, Трускавецької,  Зимновідської, Станційної й Городоцької», – повідомили також у ЛМР.

«Також у місті планують облаштувати дві великі велосипедні доріжки. Йдеться про велодоріжки на вулицях Княгині Ольги й Сахарова та на проспекті Чорновола. На виконання цих робіт у бюджеті розвитку цьогоріч передбачено більше 11 мільйонів гривень. Загалом для районів на ремонт доріг, тротуарів в бюджеті міста передбачено 198 мільйонів гривень», – поінформували також у ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів