У Києві готові щодня приймати зі Львова до 200 тонн сміття (відео)

13:52 22 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

Міський голова столиці Віталій Кличко сподівається, що до кінця літа проблема з відходами у Львові буде вирішена.

Міський голова Києва Віталій Кличко відгукнувся на прохання львівської влади прийняти частину сміття до Києва.  Про це він повідомив у розмові з журналістами, пояснючи: «До мене звернувся мер Львова, бо в складній ситуації зараз Львів, і він звернувся з проханням тимчасово надати можливість спалювати сміття. Ми погодились на ці умови, тому що завод «Енергія» недовантажений улітку... Влітку він завантажений на третину. Я сподіваюся, що до кінця літа ця проблема у Львові буде вирішена».

Також київський голова зазначив, що на сміттєспалювальний завод «Енергія» направили 10 автівок зі сміттям зі Львова. Він також зауважив: «Проблема зі сміттям є не тільки у Львові. «Ця проблема стосується майже всіх міст. І наше завдання побудувати такі сміттєпереробні заводи, що відповідають умовам незабруднення середовища. І в цьому напрямку ми вже зараз проговорюємо з інвесторами, такі заводи ми плануємо запустити через рік у Києві».

Як заявив під час брифінгу в середу директор КП «Київкомунсервіс» Євген Русін, столиця «без додаткового навантаження» може приймати від Львова до 200 тонн сміття на день. Про це повідомили сьогодні, 22 червня, в агенції Укрінформ. Натомість тележурналісти розповіли в середу:

«Львівські відходи їдуть до Києва. Близько 220 тонн побутових відходів щодня будуть звозити на столичний сміттєспалювальний завод. У Львові для цього навіть облаштували спеціальний майданчик, на якій покидьки перевантажують зі сміттєвозів у 22-тонні вантажівки.

Вартість перевезення і переробки компенсують з міського бюджету Львова, вже заявили в міськадміністрації. У скільки це обійдеться – чиновники поки не говорять. Заступник голови комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Львова Ірина Маруняк розповіла: «Європейський інвестиційний банк дає кредит місту Львову для будівництва сміттєпереробного заводу, але для цього потрібен час, це не рік, півтора, а довше і тому на сьогодні виходимо із ситуації ось таким способом».

Директор комунального підприємства «Київкомунсервіс» Євген Русин,уточнив: «Те, що вдасться впорядкувати – буде відправлено на переробку. Це може бути деревина, це може бути пластик, це може бути скло, це може бути гума. Те, що не вдасться – буде спалено на заводі «Енергія».

Про це повідомили сьогодні, 22 червня, на телеканалі «Україна». Як інформував «ЩЛ», у Львові заблокували пункт перевантаження відходів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів