У батальйоні «Львів» мінімальна зарплата – 4 200 грн, батальйоні «Дніпро-1» – 2 200 грн

17:22 15 травня 2014 р.

Фото до новини

На службу у батальйоні «Львів», який формує УМВСУ у Львівській області, претендує 240 кандидатів. Про це під час відеомосту між Львовом і Дніпропетровськом повідомив начальник штабу УМВСУ у Львівській області Юрій Гладун.


Відео: Львівський прес-клуб

«Батальйон «Львів» формують за аналогією того, як це роблять в кількох областях України. Наразі відібрано 114 осіб, з них – 8 офіцерів. За необхідності батальйон може бути скерований в інші регіони», - сказав начальник штабу.

Як повідомив під час відеомосту начальник відділу зв'язків із громадськістю ГУ МВС України у Дніпропетровській області Олексій Щербатов, у Дніпропетровську вже укомплектовано аналогічний батальйон «Дніпро-1». Він налічує 500 осіб. 

«Ми активно комплектували батальйон в травневі свята. Це – добровольці. Людина, яка служить в ньому, стає працівником міліції. Якщо, зазвичай, оформлення працівників міліції на роботу в інші підрозділи триває не менше трьох місяців, бо кандидати мають пройти перевірку щодо судимості, освіти, стану здоров’я тощо, то претенденти в «Дніпро-1» пройшли пришвидшену перевірку за кілька тижнів», - сказав Олексій Щербатов.

У батальйон, за словами Щербатова, відібрані чоловіки від 25 до 50 років.У підрозділ увійшли також люди, які раніше не служили в армії, але є патріотами. Зараз вони проходять навчання в Університеті внутрішніх справ Дніпропетровська.

Батальйон «Дніпро-1», зокрема, підсилить блокпости, яких сьогодні на Дніпропетровщині налічується 34. Крім того, співробітники батальйону охоронятимуть громадський порядок у в містах і містечках краю.

Співробітник батальйону «Дніпро-1» наразі отримує 2200 грн, повідомив Олексій Щербатов. Але цю суму обіцяють збільшити, бодай, в два рази.
 
За словами Юрія Гладуна, рядові батальйону «Львів» зароблятимуть як мінімум 4 200 грн,  а командир – майже 6 000 грн.

Як повідомляв «ЩЛ», відкрито банківський рахунок для сприяння батальйону територіальної оборони Львівщини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів