Тяжкопоранений вертолітник зі Львівщини Сергій Титаренко потребує допомоги

15:18 14 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: censor.net.ua

Командир екіпажу 16-ї окремої бригади армійської авіації залишився після смерті дружини з маленькою дитиною.

30-річний командир екіпажу дислокованої в місті Броди на Львівщині 16-ї окремої бригади армійської авіації Сергій Титаренко разом із заступником командира бригади підполковником Валентином Цігульскім повинен був знищити групу терористів, яка обстрілювала з ПЗРК житлові квартали міста Слов'янська. Вони підняли в небо 4 червня 2014. 

Досягнувши місця призначення, екіпаж встиг випустити за місцем дислокації російських найманців кілька снарядів, але після цього пілоти відчули сильний удар в район правого двигуна – бойовики підбили Мі-24, в якому знаходилися українські льотчики. Вертоліт почав різко втрачати висоту і впав приблизно зі стометрової висоти в районі населеного пункту Маяки.

Сергій отримав тяжкі поранення і не міг вибратися із палаючого судна. Йому допоміг підполковник. В результаті падіння у хлопця – перелом третього, четвертого і п'ятого хребців грудного відділу хребта, ушкодження спинного мозку і супутні травми.

Потім була реанімація, операції, чотири місяці лікування в Київському військовому госпіталі. Однак вже не було надії, що він житиме.

Пізніше, завдяки пожертвам людей, Сергія відправили на лікування до Німеччини. Він розповів: «За допомогою командування бригади зібрали більшу частину грошей – €35 тис, знайшовся якийсь меценат, який допоміг анонімно, а інші €22 тис збирали родичі, друзі, волонтери – небайдужі люди. У Німеччині зробили складну операцію, вставили металеву конструкцію в хребет. Спочатку лікарі прогнозували лежачий спосіб життя, але, слава Богу, і завдяки моїй дружині посадили мене на активний візок» 

Зараз він ще не ходить, але може самостійно пересуватися за допомогою інвалідного візка. Лікарі кажуть, що є шанси на те, що Сергій знову зможе ходити. Однак на реабілітацію потрібні кошти. Сьогодні представники української діаспори в США за сприяння американського консульства в Україні намагаються відправити Сергія на реабілітацію в Сполучені Штати Америки.

Тиждень тому від раку померла його дружина Наталія. У Сергія залишилася дитина, якій ще немає і півтора років.

Маленький син Юрко живе сьогодні з бабусею (мамою Наталії) в п'ятиповерховому панельному будинку без ліфта на верхньому поверсі. Сергій дістатися на п'ятий поверх у візку не може фізично – тому живе зараз у друзів.

Керівництво бригади пообіцяло до кінця місяця вирішити питання з житлом для Сергія - повинні дати квартиру в новобудові. Для охочих допомогти номер картки ПриватБанку: 4731 2171 0494 7732 (Сергій Титаренко)

Про це повідомили сьогодні, 14 червня, на порталі «Цензор.НЕТ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів