Цьогоріч працевлаштовано 9,7 тисячі мешканців Львівщини

09:35 14 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vinnitsaok.com.ua

Як запевняє у понеділок прес-служба облдержадміністрації, серед них 6,1 тисячі безробітних.

Прес-служба облдержадміністрації повідомляє сьогодні, 14 квітня, що в перші три місяці 2014 року обласна служба зайнятості допомогла знайти роботу 9,7 тис. осіб, у тому числі – 6,1 тис. безробітних. Із них 280 осіб працевлаштовані на створені нові робочі місця за рахунок надання працедавцям компенсації зі сплати єдиного соціального внеску, тоді як за весь минулий рік – 468. Натомість одноразовою виплатою допомоги з безробіття для започаткування підприємницької діяльності скористалися 198 непрацюючих краян – у півтора раза більше, аніж у січні-березні 2013 р.

Посадовці центрів зайнятості домоглися також збільшення чисельності безробітних, охоплених професійною підготовкою та перепідготовкою, із 3,6 тисячі осіб у 2013 р. – до 4,1 тисячі цьогоріч, а також залучених до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру – із 1385 до 1441. Ваучери для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці отримали 87 мешканців області віком понад 45 років.

У першому кварталі п. р. порівняно з відповідним періодом 2013 року спостерігалися тенденції до зменшення обсягів зареєстрованих безробітних – із 38,5 тисячі до 36,6 тисячі осіб, скорочення тривалості пошуку роботи – із 161 до 108 календарних днів. Проте зменшилася кількість задекларованих працедавцями вакансій – із 15,4 тисячі до 12,6 тисячі, що посилило конкуренцію на ринку праці та вплинуло на збільшення претендентів на одне вільне робоче місце  – із 10 до 13 наприкінці березня п. р.

Станом на 1 квітня п. р. соціальними послугами ЦЗ користувалися 24,5 тис. безробітних, для котрих у базі даних обласної служби зайнятості налічувалося 1,9 тис. вакансій. Найбільш затребуваними на ринку праці були кваліфіковані робітники, що працюють з інструментом (24,6%), фахівці з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (22,1%), а також працівники сфери торгівлі та послуг (14,0%). Останнім часом до обласної служби зайнятості дедалі частіше звертаються у пошуку роботи колишні мешканці Криму. Просимо керівників місцевих фірм і компаній, представників бізнес-кіл максимально сприяти у працевлаштуванні біженців.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів