Центр зайнятості оприлюднив портрет львівського безробітного

13:10 28 березня 2017 р.

За допомогою у працевлаштуванні частіше звертаються жінки, аніж чоловіки – 54% проти 46% відповідно. Найчисельнішими у загальних обсягах пропозиції робочої сили області є групи осіб віком 30-34 роки (2,9 тис. осіб або 15,7%).

Про це "Щоденний Львів" повідомили у відділі організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Львівського обласного центру зайнятості.

Серед безробітних найбільшу частку складали законодавці, вищі державні службовці, керівники та менеджери (19,0%). Майже третина (33,3%) клієнтів обласної служби зайнятості здобули повну вищу освіту, майже стільки ж (32%) завершили вишкіл у професійно-технічних навчальних закладах.

Причиною втрати роботи для більшості є звільнення за згодою сторін – 42,9%. Серед зареєстрованих безробітних в області переважають мешканці міських поселень, їхня частка у складі пропозиції робочої сили становить 59%. Найбільша кількість тимчасово непрацюючих, а таких 20,5%, зареєстрована у Львівському міському центрі зайнятості.

Підводячи риску, можна змалювати збірний портер типового безробітного Львівщини. Це – представниця прекрасної статі, мешканка столиці Галичини – княжого міста Львова – віком 30-34 роки з повною вищою або ж професійно-технічною освітою, що була звільнена з останнього місця роботи за згодою сторін. Ймовірно її не влаштовував рівень оплати праці або ж відсутність умов для побудови професійної кар’єри. У минулому вона займала керівні посади, можливо, навіть у державних структурах. Відтак, надалі вона шукатиме роботу, яка би була подібна на попередню, але з більшими перспективами та фінансовою винагородою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів