Трамваї повернуться на вулицю Личаківську в липні, – ЛМР

15:48 26 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Міський голова Львова запевнив: «Я сьогодні можу більше впевнено сказали, що на середину липня ми зможемо відкрити проїзд із вулиці Мечникова на вулицю Личаківську».

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 26 червня: «Триває капітальний ремонт вулиці Личаківської, який розпочався з 25 березня. Тендер на виконання робіт виграла компанія «Онур». Технічний нагляд здійснює французька компанія «Egis». Триватимуть роботи до кінця року. Орієнтовна вартість робіт – шість мілйонів млн євро. Тут буде проведена капітальна реконструкція дорожнього покриття, заміна трамвайної колії, контактної мережі і, найголовніше – ремонт усіх комунікацій, зокрема колектора. Перебіг ремонтних робіт сьогодні оглянув міський голова Львова Андрій Садовий».

«Ремонт вулиці Личаківської здійснюється у три етапи. Перший етап – це роботи на перехресті вулиць Личаківської й Мечнікова. Другий етап – роботи на ділянці від вулиці Мечникова до вулиці Котика. І третій етап – від вулиці Котика до вулиці Пасічної», – поінформували також у міськраді.

«На вулиці Личаківська (від вулиці Мечникова до вулиці Пасічної) буде проведена капітальна реконструкція дорожнього покриття, заміна трамвайної колії, контактної мережі, ремонт усіх комунікацій, зокрема каналізаційного колектора, який залягає на глибині семи метрів. Минулого року цей колектор кілька разів провалювався», – розровіли також у міськраді.

Заступник директора ЛКП «Львівавтодор» Євген Калитич повідомив: «Минулого тижня розпочалися роботи із встановлення трамвайних плит типу ПКП від вулиці Репіна до вулиці Мечникова. Станом на минулу п’ятницю, встановлено 55 плит. Зараз завершуються монтажні роботи із встановлення трамвайних плит. Після будемо монтувати трамвайну колію, щоб відновити рух трамвая №7».

Євген Калитич також розповів: «Уже демонтовано трамвайну колію, контактну мережу трамваю, мозаїку і бруківку на ділянці від вулиці Репіна до вулиці Котика. Демонтовано тротуарну плитку від вулиці Репіна до вулиці Круп’ярська. Прокладено каналізаційний колектор діаметром 1200 міліметрів довжиною 60 метрів погонних на ділянці від вулиці Мечникова до вулиці Круп’ярська. Замінено водопровідні мережі (магістральні та будинкові) від вулиці Рєпіна до будинку №90 на вулиці Личаківської».

Натомість інженер ТзОВ «Онур» Віктор Онищук наголосив: «Найважчі роботи були пов’язані із заміною колектора, глибина залягання якого – сім-вісім метрів. На перехресні вулиць Личаківської й Мечникова – досить складні геологічні умови роботи. На цій глибині, починаючи від п’яти метрів, іде скельний ґрунт. Колектор – на глибині від семи метрів, тому два метри нам доводиться вирізати скельний ґрунт. Це затримало роботи. Зараз плануємо монтувати рейки, завершується будівництво великої камери на колекторі, готується переключення колектора вулиці Круп’ярської. Від вулиці Круп’ярської до вулиці Котика встановлюються каналізаційні мережі та водопровід і готується корито під дорожній одяг».

Міський голова Львова Андрій Садовий відзначив: «Мені приємно, що динаміка дуже хороша. Я сьогодні можу більше впевнено сказали, що на середину липня ми зможемо відкрити проїзд із вулиці Мечникова на вулиці Личаківську. Найскладніша ділянка робіт – це прокладання нового колектора. Старий колектор був діаметру 800 міліметрів, зараз прокладаємо колектор діаметром 1200 міліметрів. Це робить його більш безпечнішим. Адже на роботу колектора у нас було найбільше зауважень. Він був в аварійному стані. А на відрізку дороги, ближче до вулиці Пасічної колектор декілька разів провалювався. Отож, до середини липня ми відкриваємо сполучення вулиці Личаківської з вулиці Мечникова. І далі рухаємося в напрямку до вулиці Пасічної. До кінця року має бути повністю замінена трамвайна колія, і має бути повністю встановлене нове покриття на дорозі. Трамвайні плити, які зараз встановлюємо, вже іншої конструкції ніж були. Нові плити більш безпечні і надійні в роботі».

Про це повідомили сьогодні, 26 червня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів