Ситуацію в Грибовичах вивчатимуть депутати (+відео)

18:00 29 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

Міський голова Андрій Садовий запевниву понеділок: «Ми готові вже приступати до рекультивації полігону, але ніколи не підемо проти людей».

«Щодо ситуації на полігоні в Грибовичах створено робочу групу, до складу якої ввійшли депутати від сільських громад. Про це сьогодні на брифінгу розповів міський голова Львова Андрій Садовий», – повідомили сьогодні, 29 серпня, в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Міський голова запевнив, що місто готове приступати до рекультивації полігону, але важливо роз’яснити мешканцям, що собою являє цей процес. Андрій Садовий розповів:

«Те, що я побачив, це спроба збурити людей, подаючи їм неправдиву інформацію. Хтось сказав людям, що вивозять сміття на полігон, люди прийшли збурені, перекрили дорогу, приїхала заступник голови комісії з надзвичайних ситуацій пані Маруняк, взяла людей, поїхала на полігон, подивились, ніякого нового сміття нема, люди заспокоїлись, розійшлись.

Сьогодні вирішили створити робочу групу, куди ввійшли депутати від різних громад, щоб разом з львівськими депутатами, з урядниками працювати і більше інформувати. Є спроба певних сил дезінформувати людей і використовувати їхню необізнаність для провокації ситуації. Такими людьми мають займатись правоохоронні органи.

Завдання міста – почати рекультивацію самого полігону, як було анонсовано, це те, про що люди просили останні роки. Проект відкоригований, ми готові приступати до роботи, є декілька юридичних питань, які треба виконати, але більше уваги зараз треба приділити інформуванню мешканців, розповідаючи їм правду, що і як ми плануємо робити.

Є процес рекультивації, є Інститут, який розробив цей проект, я також проти, щоб полігон працював, я однозначно за те, щоб цей полігон був закритий. Але його треба закрити відповідно до науки, якщо зараз лишити все, як є, то це техногенна катастрофа навіть не регіонального рівня.

Ми маємо намір інвестувати великі кошти, щоб навести там лад. Ми усі маємо бажання закрити цей полігон, але закрити його правильно, щоб ця проблема залишилась в минулому. Ми до цього готові.

Там роботи ведуться по підсиленню дамби, по укріпленню всього масиву. Ці роботи санкціоновані та дозволені. Мова йде сьогодні про надзвичайно великий проект, який, в першу чергу, потрібен для мешканців Малехова та Грибович.

Якщо хтось їх буде підбурювати і говорити, що не треба робити рекультивацію, тоді мешканці цих сіл лишаються в дуже великій біді. Ми готові вже приступати до рекультивації полігону, але ніколи не підемо проти людей. Тому люди повинні бути свідомі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів