Священик зі Львова першим серед капеланів отримав посвідчення учасника бойових дій

11:24 16 серпня 2017 р.

Фото до новини


Фото: ngu.gov.ua

Заступник командувача Національної гвардії України, генерал-майор Ярослав Сподар, вперше вручив посвідчення учасника бойових дій капелану, який займається духовною опікою військовослужбовців Навчального центру НГУ.

Про це повідомили сьогодні, 16 серпня, в прес-службі Національної гвардії України, де також розповіли: «Протоієрей Андрій Романович Кулицький з березня 2017 року офіційно є військовим священиком (капеланом) навчального центру НГУ на Львівщині. Ще до призначення на посаду він на волонтерських засадах працював з військовослужбовцями Навчального центру. З початком АТО неодноразово виїжджав з гвардійцями на схід України, де займався душпастирською опікою особового складу. Цим самим завоював довіру, великий авторитет та повагу. А вже після офіційного призначення на посаду перебував у зоні АТО та здійснював служіння як перший офіційно введений на посаду капелан Національної гвардії України.

«Національна гвардія першою серед військових формувань запровадила інститут капеланства. Наразі введено більше 40 посад військових священиків», – поінформували також у прес-службі Національної гвардії України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів