Суд зобов'язав власників квартири у Львові повернути первісний вигляд пам'ятці культурної спадщини

12:26 26 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, власників квартири № 3 на вул. Вірменській, 30 зобов'язали привести планувальну структуру частини пам'ятки до попереднього стану.

У прес-службі ЛМР повідомили сьогодні, 26 січня, «Щоденному Львову», що власників квартири № 3 на вул. Вірменській, 30 зобов'язали привести планувальну структуру частини пам'ятки до попереднього стану. У повідомленні також конкретизують:

«Так, 20 січня цього року за участю представників управління охорони історичного середовища, Галицької районної адміністрації, ЛКП «Старий Львів», Громадської організації «Правозахисний центр ім. ген. УНР В.Сікевича» Апеляційним судом Львівської області прийнято ухвалу у справі за апеляційною скаргою Сандул І.Г. на рішення Галицького районного суду м. Львова від 24 березня 2014 року, якою залишено рішення першої інстанції без змін.

Нагадаємо, 24 березня 2014 року Галицьким районним судом винесено рішення, яким зобов’язано Малькову Л. М., Сандул І. Г. за власні кошти привести квартиру № 3 на вул. Вірменській, 30 у м. Львові до попереднього стану, а саме: відновити планувальну структуру квартири та віконний проріз на місці самовільно влаштованого дверного прорізу зі сторони головного фасаду будинку.

Зазначений будинок є пам’яткою культурної спадщини, а отже, відповідно до статті 24 Закону України «Про охорону культурної спадщини», «використання пам'ятки повинно здійснюватися відповідно до режимів використання, встановлених органами охорони культурної спадщини, у спосіб, що потребує якнайменших змін і доповнень пам'ятки та забезпечує збереження її матеріальної автентичності, просторової композиції, а також елементів обладнання, упорядження, оздоби тощо».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів