Субсидії на опалювальний період призначатимуть у жовтні

11:50 28 вересня 2016 р.

Міністр соціальної політики Андрій Рева запевнив: «Якщо комусь не вийшла субсидія на неопалювальний період, панікувати не варто. Таким родинам у жовтні буде здійснено автоматичний перерахунок на опалювальний період».

Міністр соціальної політики Андрій Рева заспокоїв сьогодні, 28 вересня: «Якщо сім’я подала документи на оформлення субсидії і на неопалювальний період вона не призначена, підстав для хвилювання не повинно бути. Розрахунок розміру субсидій на опалювальний період 2016-2017 років проводитиметься після початку опалювального періоду, який в Україні зазвичай починається після 1 жовтня».

За словами міністра, житлова субсидія є безповоротною допомогою уряду українським сім’ям у сплаті комунальних послуг і призначається на 12 місяців, а її розрахунок проводиться окремо на неопалювальний період і окремо на опалювальний. Повертати її не потрібно, навіть у разі продажу квартири, на яку була оформлена житлова субсидія. 

Наразі органи соціального захисту населення проводять розрахунки на неопалювальний період. Андрій уточнив Рева: «Якщо комусь не вийшла субсидія на неопалювальний період, панікувати не варто. Таким родинам у жовтні буде здійснено автоматичний перерахунок на опалювальний період. Жодних додаткових документів подавати не потрібно, система здійснить перерахунок автоматично з урахуванням оплати за опалення – централізоване або індивідуальне».

Міністр також зазначив, що органи соціального захисту населення проводитимуть розрахунки на основі нових тарифів та інформації від надавачів послуг – тепло-, газо- та електропостачальних організацій. Інформація про розмір субсидії буде відображена у листопадових платіжках за оплату комунальних послуг.

У Мінсоцполітики також нагадують: на опалювальний період 2016-2017 років житлові субсидії видаватимуться на основі тих критеріїв, які діють на сьогодні. Тобто без врахування наявності депозитів і доходів від їх розміщення в банку, без будь-яких обмежень щодо наявності майна.

«Допомогу держави – субсидію – може отримати більшість українських родин, якщо їхні комунальні витрати перевищують у середньому 15% щомісячного сукупного доходу. Уряд адресно заплатить за кожного громадянина, – запевнили також у Мінсоцполітики. – 

Держава зробила крок назустріч і тим людям, які орендують житло. Такі сім’ї, на підставі договору найму (оренди) житла, також можуть оформити субсидію і значно менше платити за комунальні послуги».

Субсидія розраховується виходячи з доходу зареєстрованих у будинку (квартирі) осіб і оформлюється на будь-кого з членів сім’ї. Наявність заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги не впливає на визначення права на призначення субсидії.

Для отримання державної допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг необхідно заповнити лише заяву та декларацію про доходи. Жодних інших документів не потрібно. Якщо у складі сім’ї відбулися зміни – збільшилася кількість зареєстрованих у житловому приміщенні людей чи зменшилася – про це варто повідомити органи соціального захисту для перерахунку розміру субсидії. Про це повідомили сьогодні, 28 вересня, на Урядовому порталі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів