Структури Ахметова співпрацюють з терористами (відео)

10:43 16 травня 2014 р.

«Ахметовські дружини» патрулюють Маріуполь спільно з міліцією

«Ахметовські дружини» патрулюють Маріуполь спільно з міліцією
Фото: my-life.ua

Її представниками й місцевою владою підписано зі злочинним угрупованням «Донецька народна республіка» так званий «Меморандум про порядок і безпеку».

Агенція «Укрінформ» інформує сьогодні, 16 травня, в повідомленні «Тимчук: Слід розібратися із співпрацею структур Ахметова з терористами»:

«Правоохоронні органи мають дати правову оцінку стосункам між підконтрольними Рінату Ахметову структурами і так званою «Донецькою народною республікою», діяльність якої може бути розцінена як терористична. Про це заявив координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Фейсбук.

Як зазначив Тимчук, учора підконтрольна Ахметову група «Метінвест» повідомила про те, що у Маріуполі її представниками, а також місцевою владою і так званою «Донецькою народною республікою» був підписаний «Меморандум про порядок і безпеку». У нім підписанти обіцяють спільно контролювати регіон, забезпечувати в ньому стабільність і порядок.

«При цьому в Ахметова вимагають від української влади вивести українських силовиків з регіону», – пише Тимчук.

Водночас, нагадує координатор «ІС», за день до підписання «Меморандуму» у Генеральній прокуратурі України заявили, що діяльність так званої «Донецької народної республіки» підпадає під ознаки тероризму, тому є усі підстави оголосити її терористичною організацією (разом з «ЛНР»). Цю ж позицію озвучив і Мінюст.

«Таким чином, структура Р. Ахметова заперечує право українських силових структур домагатися встановлення законності і порядку в регіоні, що є частиною України, і делегує це право собі і по суті терористичній організації», – заявив Тимчук.

До того ж, за його словами, напад бойовиків на контрольований українськими військовослужбовцями блокпост під Маріуполем у день підписання «Меморандуму» яскраво продемонстрував, що терористичні організації, з якими тісно співпрацює і вступає у такі собі псевдоюридичні стосунки «Метінвест», не мають наміру припиняти свою терористичну діяльність.

«Переконливо просимо правоохоронні органи України дати правову оцінку подібній діяльності структур, підконтрольних Р. Ахметову», – наголосив координатор «Інформаційного опору».

Нагадаємо, 15 травня у Маріуполі був підписаний Меморандум про порядок і безпеку. Документ підписали генеральні директори металургійних комбінатів імені Ілліча і «Азовсталь» Юрій Зінченко та Енвер Цкітішвіли, міський голова Юрій Хотлубей, в.о. начальника міського управління внутрішніх справ Олег Моргун, представники ветеранських, молодіжних, жіночих, профспілкових організацій Маріуполя, а також лідер «ДНР» у Маріуполі Денис Кузьменко.

Зокрема, підписанти звертаються до влади з пропозицією прибрати військові блокпости з доріг, що ведуть до Маріуполя. При цьому заявляється, що «лідери ДНР, народні дружини, міліція забезпечують у Маріуполі відмову від будь-яких незаконних дій (насильство, захоплення будівель, застосування зброї)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів