Спецпенсіонери отримують щомісяця 72 мільйони гривень

19:34 18 серпня 2017 р.

Фото до новини

Згідно з проектом Закону про пенсійне реформування, з 1 січня 2018 року припинять оформляти пенсії за вислугу років.


Відео: Львівський прес-клуб

Але працівники освіти, охорони здоров’я та соціального захисту, які на цю дату вже пропрацювали 26 років, все ще матимуть право оформити пенсію за вислугу років. Проте отримуватимуть вони її тільки тоді, коли звільняться з роботи.

Про це сьогодні, 18 серпня, під час прес-конференції на тему: «Актуальні питання пенсійного реформування», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила директор департаменту пенсійного забезпечення Міністерства соціальної політики України Валентина Кудін.

- Основна ідея цієї пенсійної реформи в тому, що мають бути створені єдині умови призначення пенсії. Виняток робиться тільки для тих, хто працював у шкідливих умовах, особливо шкідливих та тих, хто отримуватиме пенсії за військовим законодавством, - каже вона.

Заступник директора департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Любов Бричок повідомила, що найвищі пенсії в Україні отримують прокурори, судді та державні службовці.

- За Законом про загальнообов’язкове пенсійне страхування досить важко досягти максимального рівня пенсії. Тільки за рахунок різних доплат, надбавок та підвищень. За рахунок стажу такої величини неможливо досягти, - пояснює вона.

Проте, за її словами, згідно з новим законопроектом, усім суддям, прокурорам та чиновникам, які виходитимуть на пенсію, вже призначатимуть пенсію згідно з загальними нормами.

- Ми вже два роки не призначаємо пенсії за спецзаконами. Але це було тимчасове призупинення. Зараз вже це буде законодавчо закріпленим, - підсумовує Любов Бричок.

Але тим, кому вони вже призначені, пенсії виплачуються в повному обсязі, з усіма підвищеннями під час перерахунків. Усього цим особам, а їх є майже три тисячі, Україна в місяць виплачує загалом 72 млн гривень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів