Спецбатальйон «Львів» замовив вісім пересувних блокпостів (відео)

11:37 18 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот зі сторінки на сайті відділу зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління МВС

Одне таке укріплення коштує 30 тисяч грн, міська влада обіцяє допомогти профінансувати замовлення.


Відео: «Телеканал новин «24»

Стандартний блокпост в зоні АТО – це мішки, ящики і все, що годиться для того, щоб туди насипати пісок. Збудувати таку конструкцію займає чимало часу, й ефективність не надто висока.

У Львові ж запропонували нове укріплення. На перший погляд львівський блокпост не більший за намет. Однак, у розкладеному вигляді він стає потужним укріпленням.

Сюди насипають пісок і глину. Бункер гарантує ефективний захист, а через отвори можна оглядати територію.

Головна перевага, що блокпост можна легко зібрати і переносити з місця на місце. І це не шкодить обороні. Такі блокпости використовувались військами НАТО на Близькому Сході.

Укріплення простягатиметься на 200 метрів. Однак, людськими руками заповнити конструкцію буде тяжко.

Батальйон «Львів» уже замовив 8 таких блокпостів у фірми-розробника. Планують приймати замовлення і з інших регіонів.

Одне таке укріплення коштує 30 тисяч гривень. Міська влада обіцяє допомогти профінансувати замовлення. Львівська фірма-розробник зробила укріплення повністю за власний кошт.

Про це повідомив сьогодні, 18 вересня, «Телеканал новин «24». Натомість прес-служба (відділ зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС інформував учора»:

«Конструкцію мобільних блокпостів, які виробляє ТзОВ «Пліт», визнали ефективною і такою, що може зберегти життя бійцям у зоні АТО. Міська влада планує закупити та відправити на схід України вісім таких мобільних вогневих точок.

Повністю зібраний мобільний блокпост, обладнаний бійницями для стрільби та перекритий зверху, 17 вересня побачили та оцінили мер Львова Андрій Садовий та представники ЗМІ. Правоохоронці тренуються працювати з ним вже тиждень на території навчально-тренувального центру батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів».

Під час тренувань правоохоронці навчились швидко розкладати конструкцію та правильно заповнювати грунтом, перекривати та вести її оборону.  Самі бійці вважають, що такий блокпост – це саме те, що потрібно у зоні АТО. Не потрібно возити з собою або діставати десь мішки, які потім заповнюютьсягрунтом і складаються один на одний. 

Конструкція легко поміщається на вантажівку або причіп і блокпост виростає там, де потрібно за лічені години. Крім того, перекриття зверху дає додатковий захист від уламків гранат та ракет – а це надзвичайно важливо у бойових умовах.

Мер Львова Андрій Садовий оглянув блокпост і визнав, що це – те, що потрібно нашим бійцям на передовій. «Каска робить свою справу, бронежилет робить свою справу, але цього мало, наші хлопці повинні бути захищенні і ці блокпости ми будемо замовляти. Ми можемо ремонтувати дороги, дитячі садки, але це не пріоритетне завдання, пріоритет – це збереження життя людей», – розповів Андрій Садовий.

Зокрема, заступник начальника ГУМВС України у Львівській області й начальник міліції громадської безпеки, полковник міліції Сергій Маруняк, зазначив: «Мобільний блокпост – це саме те, що може зберегти життя нашим хлопцям. Такий блокпост дає змогу тримати кругову оборону і рятуватиме бійців від куль».

«Ми ознайомилися з блокпостом, який можна привезти зі собою. Як людина, яка була в АТО на блокпостах, хочу сказати, що це є дуже потрібна річ. Пригадую, на дорозі в полі ми робили блокпости з того що там було, з підручних речей. А коли на місце привести таку конструкцію то військові будуть економити в часі, і як мішок він не розсиплеться. Створений блокпост рятуватиме від куль бійців. Тому, як на мене, це потрібна річ», – зазначив Сергій Маруняк.

За словами мера Львова, міська влада планує закупити вісім таких мобільних блокпостів, адже пріоритетом є врятувати життя тим львів'янам, які несуть службу у зоні проведення АТО».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів