Соціальні банківські платіжні «Електронні картки львів'янина» видаватимуть з вересня (відео, оновлено)

13:50 30 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: korupciya.com

Першими ID-картки отримають учасники війни на сході України.

«У Львові продовжують розвивати електронне урядування. В червні в місті презентували «Особистий кабінет мешканця», який надає он-лайн-доступ до адміністративних послуг і електронних сервісів міста. Сьогодні ж презентують наступний етап реалізації проекту – запровадження «Картки львів'янина», першими вже з вересня її почнуть отримувати учасники АТО», – повідомили сьогодні, 30 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, де також розповіли:

«Зокрема, картка надаватиме доступ до 20 послуг. Партнером у реалізації цього проекту є «ICT Competence Center» та АТ «Ощадбанк». Саме «Ощадбанк» в рамках підписаного Меморандуму про співпрацю з ЛМР запроваджує для львів’ян «Електронну картку львів'янина».

Радник міського голови Львова Яніка Мерило пояснила: «Електронна картка львів'янина» - це сучасна соціальна банківська платіжна ID-картка, що матиме ексклюзивний дизайн. На карту буде нанесено фото та прізвище українською мовою.

«Це по-суті є найбільш універсальним рішенням ідентифікаційної картки громадянина. В Україні ми будемо перші, хто видаватиме з вересня картку з настільки широкою працюючою функціональністю».

Своєю чергою, міський голова Львова Андрій Садовий зауважив: «Завдяки надійним партнерам АТ «Ощадбанк» – ми сьогодні анонсуємо створення першої в Україні повноцінної ID-картки за зразком досвіду Естонії. За допомогою цієї картки львів’янин зможе швидше отримувати комунальні, державні та приватні послуги. Зокрема, на першій стадії впровадження буде випущено картки для львів’ян-учасників АТО». 

Завдяки цій картці учасники АТО отримають доступ до наступних послуг: звільнення членів сімей учасників АТО від квартирної плати; безкоштовний проїзд у комунальному транспорті; безкоштовне харчування у дитячих садках та школах дітей учасників АТО; надання одноразової матеріальної допомоги учасникам АТО; безкоштовне оздоровлення дітей учасників АТО; доступ до порталу «Особистий кабінет мешканця»; інші послуги. Користувачі «карток львів'янина» зможуть отримувати знижки в торговельних мережах міста, закладах медицини, освіти і культури, оплачувати комунальні послуги.

Пільгові категорії львів'ян зможуть реалізовувати права на пільги, наприклад, на ліки за низькими цінами, більш істотні знижки в магазинах та багато іншого. голова правління АТ «Ощадбанк» Андрій Пишний зазначив:

«Ми передбачили в цій картці унікальну функцію – електронно-цифровий підпис користувача. Таку можливість надає виключно Ощадбанк завдяки потужному власному процесингу та успішному досвіду реалізації сучасних рішень у сфері електронних банківських сервісів.

Ми розробимо для Львів'ян особливий унікальний дизайн картки, який би передав той дух, настрій, емоцію, яку несуть в собі Львів і його мешканці. Ви особливі!

Впевнений у тому, що ця картка стане зручним платіжним інструментом, помічником і порадником, таким же звичайним атрибутом життя, як мобільний телефон. Ми плануємо рухатися далі в розповсюдженні цього сучасного платіжного засобу, від міста до міста, від українця до українця».

У прес-службі міської ради повідомили також сьогодні, 30 липня, «Щоденному Львову»: 

«Електронна картка львів'янина» – це сучасна соціальна банківська платіжна ID-картка, що матиме ексклюзивний дизайн. На карту буде нанесено фото та прізвище українською мовою. Начальник управління інформаційних технологій ЛМР Тимофій Александронець зазначив:

«Приємно працювати з сильними партнерами  і залучати новітні технології, для того, щоб спрощувати повсякденне життя мешканців. І зараз, щоб отримати певну пільгу, наприклад, щоб отримати лікування в лікарні чи путівку для дійте учасника АТО, кожного разу потрібно пройти 7-8-10 інстанцій, кожного разу отримати стопку паперів, занести їх і чекати, поки дадуть відповідь. А після запровадження «картки львів’янина», яку першими отримають учасники АТО, вони зможуть приходити лише з цією карткою і з легкістю отримувати всі пільги.

І також дуже важливо, що ця карточка буде давати диспут в «Особистий кабінет мешканця». На базі цього можна буде замовляти електронні послуги в «Особистому кабінеті мешканця».

Зараз відформатовують процедуру отримання картки з точки зору адміністративних послуг. Бо отримати картку можна і у відділенні Ощадбанку, чи у «Єдиному вікні», чи в управлінні соцзахисту – це не питання, питання в тому, як налагодити саму систему. Впродовж наступного місяця ми відточуватимемо ці процеси з метою максимально зручно зробити це для мешканця».

Натомість голова правління АТ «Ощадбанк» Андрій Пишний розповів:   «Картка – це вершина айсбергу. Для того, щоб все відбулося, мерія, банк, всі муніципальні служби, всі соціальні служби повинні провести колосальну внутрішню роботу. Вони мають відпрацювати і нормативні, і логістичні правила. Ці два місяці має бути робота в режимі 24/7, щоб ми могли зробити те, що сьогодні анонсуємо».

Своєю чергою, голова парламентського Комітету з питань інформатизації та зв’язку Олександр Данченко заявив: «Проект буде підтриманий на законодавчому рівні.  Львів уже є столицею ІТ у нашій державі, зараз робить  перші кроки до дійсно електронного урядування, до того, про що багато говорять, бо в нас Україні багато говорять, а Львів робить справжні справи. Дуже важливо, щоб влада була прозорою, і це перший крок до цього. На законодавчому рівні ми будемо підтримувати все це, працювати ще потрібно багато. Бо проект вже є, а з законодавчої точки зору на території України  ще багато треба зробити». 

У прес-службі міської ради також цитують сказане з цього приводу міським головою Львова Андрієм Садовим: 

«Щойно ми були свідками підписання угоди між міською радою Львова і Ощадбанком. Для нас це велика честь підписати угоду з найбільшим банком в Україні і одним з найкращих міст нашої держави. Угода стосується великої спільної праці, яку ми повинні провадити в подальших періодах, хоча ми сьогодні вже є партнерами.

Буквально нещодавно ми розмістили депозит 5 млн. грн власне в Ощадбанку. Наступний проект, який ми спільно починаємо реалізовувати – це «Картка львів’янина». Це максимальне спрощення усіх послуг для львів’ян.

Почнемо ми, звичайно, з хлопців, які пройшли зону АТО. Власне, більше трьох тисяч наших львів’ян, які пройшли зону бойових дій, першими отримають такі картки, що максимально спростить отримання різних послуг. Це дуже важливо, бо тим, кому сьогодні є найважче, ми повинні допомагати у першу чергу. 

Ті хлопці, які пройшли війну, отримають картку безкоштовно. Ми за ті два місяці вийдемо вже на зовсім новий формат. Потім нема жодних обмежень – усі львів’яни можуть долучатись, це буде дуже вигідно і корисно, бо це швидка інформація і швидкість у всіх процесах. Плата за карту – це будуть дуже символічні кошти. Бо це перший проект. 

Сама картка почне працювати з жовтня. Тим питанням зараз займається команда міської ради і команда Ощадбанку. 

Картка буде прив’язана, у даному випадку, якщо це імітує Ощадбанк, то ця людина повинна мати певні відносини з Ощадбанком, щоб ми розуміли, хто є хто. Бо можна назватись будь-яким іменем, а якщо ти у Ощадбанку маєш рахунок відкритий і ти маєш картку, то ми зможемо з тобою нормально працювати, бо ми знаємо, хто ти є. Тому тут прописка є не важливою настільки. 

Світ розвивається і мені приємно, що Львів черпає усе, що найкраще. Ми даємо Львів, як площадку, аби спільно це робити. Чому це вигідно для України? Бо те, що ми зробимо у Львові, потім легко помножити на інші міста нашої держави.

Чому це вигідно Ощадбанку? Бо ми легкі на співпрацю, вони з нами опрацюють весь сценарій і потім будуть це реалізовувати у інших мстах нашої країни. Так, ми можливо пройдемо найважчу дорогу, але люди у нас всі молоді, активні, працюють багато, тому ми це зробимо дуже швидко».

У прес-службі міської ради також цитують сказане радником міського голови з питань новітніх технологій Янікою Мерило:

«Ми завжди кажемо, що є різні карточки. Але ще нема справжньої карточки. У нас є дисконтні карточки, є карточки проїзду на метро, але це повинна бути одна карточка – ID-картка мешканця, яка може і візуально казати, що ти є ти, і банківські платіжки, і цифровий підпис, і щоб можна було зайти на портал мешканця і замовити послугу.

Це перший раз, коли ми робимо увесь спектр послуг, які мають бути в ID-карточці. Ощадбанк приєднався до БанкID і у нас можна вже використовувати і замовляти електронні послуги через Ощадбанк. Це також важливо.

Ми першими в Україні наступного тижня запускаємо ЕЦП. Є можливість зайти через електронно-цифровий підпис у Податкову і замовити послуги. Але така функція є лише для юридичних осіб. Ми надіємось, що наступного тижня така послуга буде доступна і для фізичних осіб, і для мешканців Львова, а також можливість отримати адміністративну послугу через ці флешки.

Це два мільйони мешканців по всій Україні і приблизно 60 тисяч осіб у Львові. Ми постійно розширюємо можливість мешканців Львова до адміністративних послуг. 

ID-картка буде з дизайном Львова.

Важливо, що Ощадбанк має багато пунктів доступу. Ми не можемо, наприклад, лише через один ЦНАП видавати всі ці ID-картки. набагато зручніше прийти в офіс Ощадбанку, отримати карточку, отримати також підтримку, якщо карточку треба відкрити, чи закрити. Тобто, це не лише карточка, а й підтримка». 

У прес-службі міської ради також цитують сказане головою правління АТ «Ощадбанк» Андрієм Пишним: 

«Це справжня «Картка львів’янина». Окрім інноваційного функціоналу, ми хочемо подарувати Львову ще й особливий дизайн. Ви особливі! Ви є лідером у багатьох речах. Ви заслуговуєте на особливий підхід.

Тож я сподіваюся, що протягом короткого періоду динамічної співпраці через два місяці ми презентуємо і функціонал, і дизайн, і саму картку. Я налаштовую нашу команду на те, аби вже у жовтні повернутися до Львова і презентувати першу емітовану картку, той безпрецедентний функціонал, який вона може нам дати.

Для мене символічно презентувати ще один наш інноваційний проект. «Ощадбанк» запускає кредитну програму для кредитування електромобілів. Її ми підготували саме для цих відвідин Львова: і для електромобілів, і для придбання на пільгових умовах акумуляторних батарей, які стають частиною загальноурядової програми з енергозбереження.

Ми плануємо розпочати запровадження електронних карток саме зі Львова, з такою потужною командою, підкреслюю, дуже мотивованою. Я сподіваюся, що все те, що ми напрацюємо тут, отримає загальнонаціональний ефект та масштаб.

Перша емісія таких карток складе 2755 штук. Туди буде зашита вся пільгова програма надання пільг, розпочинаючи з комунальних послуг, які надає мерія, і звершуючи допомогою, яку виплачують централізовано.

Сама картка – це лише вершина айсбергу, це те, що ви носитимете у своєму гаманці. Але для того, щоб це відбулося, мерія, банк, всі соціальні та муніципальні служби повинні провести колосальну внутрішню роботу.

Вони повинні пропрацювати і нормативні, і логістичні правила. Це робота в режимі 24/7. 

Сподіваємося ,через два місяці показати практичний результат нашої роботи.

Ми хочемо презентувати не проект, а конкретний функціонал, показати, як він працює на вже емітованій картці. Хочу наголосити, що для нас це честь».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів