Сьогодні у Львові долучаться до Всесвітнього дня бездомності

09:40 10 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: visnyk.lutsk.ua

У Центрі обліку та нічного перебування на вулиці Кирилівській, 3а щодоби ночують до 40-50 осіб.

«Щорічно 10 жовтня світова спільнота відзначає Всесвітній день бездомності, як спосіб привернути увагу громадськості до людей на вулиці та пошуку шляхів вирішення проблем бездомних людей.  Сьогодні в нашому місті, починаючи з 2006 року, діє Центр обліку та нічного перебування бездомних, який забезпечує найнеобхіднішими потребами «людей вулиці», зокрема, такими як: допомога у відновленні документів, надання тимчасової реєстрації (прописки), нічліг, санітарно-гігієнічні послуги, харчування, забезпечення чистим одягом тощо», – повідомили сьогодні, 10 жовтня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, де також поінформували:

«Виконувач обов’язків директора Центру обліку та нічного перебування. Олександр Бородін розповів: «Станом на початок жовтня 2015 року, в Центрі обліку та нічного перебування зареєстровано 235 бездомних громадян, з яких понад 200 отримали тимчасову реєстрацію за місцем базування Центру (вул. Кирилівська, 3а), 77 особам виготовлено (відновлено) паспорти. Також важливо наголосити, що з початку роботи працівники Центу здійснили 118 соціальних патрулювань місцями переважного скупчення бездомних».

Вперше Всесвітній день бездомних людей відзначили 10 жовтня 2010 року. З початку роботи відділення нічного перебування послугами нічлігу скористалось більше 586 бездомних (різних осіб).

Щоденно тут ночує до 40-50 осіб (з настанням зимових холодів кількість може сягати 70 осіб і більше). Зараз в Центрі обліку та нічного перебування бездомних громадян безпритульний може отримати тимчасову реєстрацію (яка також дозволяє реалізувати право волевиявлення на виборах), сприяння у відновленні чи виготовленні документів, отримати санітарно-гігієнічні послуги, харчування, одяг та взуття (із банку одягу Центру), а також, що важливо, переночувати.

Окрім того, соціальні працівники Центру здійснюють соціальне патрулювання місцями переважного скупчення бездомних, з метою інформування та підтримки бездомних у їх потребі. Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян запрошує небайдужих до співпраці, підтримки, адже навіть незначна допомога формує вцілому великий результат (телефон 233 14 79, вулиця Кирилівська, 3а)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів