Сьогодні на Львівщині стартують міжнародні військові навчання «Saber Guardian / Rapid Trident-2015»

09:00 20 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: EPA

На Яворівському полігоні тренуватимуться громадяни 18-ти країн.

Сьогодні на Яворівському полігоні починаються 12-денні міжнародні військові навчання. Як повідомляє Міністерство оборони, старт навчань «Saber Guardian / Rapid Trident-2015» ознаменує урочиста церемонія підняття прапорів України та США на території центрального військового містечка Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного.

А загалом у період з 20 по 31 липня на Львівщині перебуватимуть 1800 військових з 18 країн. Під час занять на навчальних ділянках залучатиметься бронетехніка і выдбуватимуться навчальні стрільби зі стрілецької зброї, а також здійснюватимуть польоти вертольоти армійської авіації.

Рік тому в навчаннях «Rapid Trident», які також пройшли на Яворівському полігоні, брали участь 1200 військовослужбовців. 31 серпня на Чорному морі почнуться навчання «Sea Breeze» під спільним командуванням України та США. Вони триватимуть до 12 вересня.

Про це повідомили сьогодні, 20 липня, в агенції Укрінформ. Натомість Українська служба «Deutsche Welle» розповіли в понеділок:

«На Львівщині стартують міжнародні військові навчання «Saber Guardian». «У період із 20 до 31 липня на Львівщині перебуватимуть близько двох тисяч військових із 18 країн. Під час занять на навчальних ділянках залучатиметься бронетехніка та проводитимуться навчальні стрільби зі стрілецької зброї, здійснюватимуться польоти вертольотів армійської авіації тощо», – зазначається на сайті міністерства оборони України.

Раніше заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов повідомив, що крім військовослужбовців зі США, у навчаннях візьмуть участь військові з Великобританії, Польщі, Румунії, Болгарії, Грузії та Литви. З нагоди початку цих навчань відбудеться урочиста церемонія підняття прапорів України та США на території центрального військового містечка міжнародного центру миротворчості та безпеки академії Сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного.

Як відомо, німецький Бундесвер цього року візьме участь у двох військових навчаннях в Україні, зокрема, у сухопутних навчаннях «Rapid Trident» та навчання на морі «Sea Breeze».

Кілька місяців тому, у травні, у Яворівському районі сотні українських нацгвардійців провели спільні українсько-американські навчання «Fearless Guardian – 2015» («Безстрашний охоронець – 2015»), де за програмою американських десантників вчилися виживати в умовах війни. Торік на Львівщині відбулися міжнародні військові навчання «Rapid Trident 2014 - Швидкий Тризуб 2014». У в маневрах з військами НАТО задіяли курсантів Академії сухопутних військ України.

Про це повідомила сьогодні, 20 липня, Українська служба «Deutsche Welle».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів