«Сміття зі Львова вивозити все ще нікуди», – ЛМР

16:30 22 червня 2017 р.

Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак запевнив: «Сміття з перенакопичених контейнерних майданчиків у Львові вивозити все ще нікуди».

У Львівській міськраді повідомили сьогодні: «Станом на обідню пору четверга, 22 червня, попри доручення, які були дані вчора під час наради під головуванням віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка, сміття з перенакопичених контейнерних майданчиків у Львові вивозити все ще нікуди. Перевантаженими є більше 600 майданчиків. Про це повідомив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак».

Чиновник також поінформував: «Сміття з перенакопичених контейнерних майданчиків у Львові вивозити все ще нікуди. Ситуація досі залишається критичною. Більше 600 майданчиків перевантажено. Нічого кардинально за добу не змінилося. Близько 12 тисяч тонн сміття лежить на перенакопичених майданчиках і перевантажувальних станція».

Сергій Бабак також зазначив: «Сьогодні о 12.00 гвідбулася скайп-нарада з віце-прем’єр-міністром, яку вів пан Геннадій Зубко. Потім була нарада з мерами міст під головуванням губернатора Львівської області. Була чітка команда з Києва, під протокольне рішення Державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, від завтрашнього дня почати вивозити сміття зі Львова на полігони Львівської області. Тому, сподіваємося, ми все ж розпочнемо вивозити сміття зі Львова.

Чиновник також запитав: «Однак, незрозумілим залишається питання, що будемо робити потім, коли вивеземо перенакопичення? Чи будуть у нас довготривалі договори на 2 роки, як ми просили? Адже маємо в цьому потребу доти, доки не побудуємо свій сучасний сміттєпереробний завод».

У Львівській міськраді повідомили також в четвер: «Станом на сьогодні всього чотири міста Львівської області підписали угоди та приймають сміття зі Львова – це Новояворівськ, Червоноград, Жидачів та Буськ. Загалом – це 86 тонн в день. Як повідомлялось раніше, вчора кілька машин поїхало у Стрий, але полігон перекрили активісти».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів