Спалювання сміття зі Львова не впливає на екологічну ситуацію у Києві, – КМДА

12:10 25 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник запевнив: «Спалювання сміття зі Львова на заводі «Енергія» не впливає на екологічну ситуацію у столиці»

«Додаткове спалювання твердих побутових відходів зі Львова на заводі «Енергія» у короткі терміни не вплине на збільшення викидів у повітря та не погіршить екологічну ситуацію у столиці», – повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник, який зазначив:

«Завод «Енергія» приймає в будні дні від 600 до 1200 тонн сміття на добу, на вихідні об’єми зменшуються в середньому до 250-300 т на добу. Завод працює лише на 30% від своєї проектної потужності.

Проаналізувавши можливості підприємства, ми погодилися допомогти львів’янам у складній ситуації. Наразі завод «Енергія» львівського сміття спалює трохи більше 15% від загального об’єму щодоби».

За висновками СЕС, викиди в повітря відповідають національним нормам і складають 38% від граничних. Такі показники не впливають негативно на екологічну ситуацію в місті.

Заступник голови КМДА Микола Поворозник запевнив: «За результатами контролю, проведеного Головним управлінням держпродспоживслужби в Києві, перевищень гігієнічних нормативів забруднюючих речовин у приземному шарі атмосферного повітря не виявлено. Крім того, завод немає викидів стічних та зливових вод в озеро Вирлиця, всі викиди поступають на очисну станцію Бортницької станції аерації. Забір води для технічних та побутових потреб заводу здійснюється з міських мереж «Київводоканалу».

Про це повідомили сьогодні, 25 червня, в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів