Служби цивільного захисту проведуть у Львові командно-штабне навчання

14:35 25 вересня 2017 р.

Масштабне навчання командно-штабне навчання з цивільного захисту у Франківському районі Львова триватиме впродовж 11 годин.

У прес-службі Львівської міськради повідомили сьогодні, 25 вересня: «В четвер у Франківському районі Львова проведуть командно-штабне навчання з цивільного захисту. Під час навчання, до якого залучаються відповідні служби, а також установи на території району, відпрацьовуватимуть дії під час виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і ліквідації їх наслідків».
Масштабне навчання матиме два етапи – теоретичний та практичний, і триватиме впродовж 11 годин. Командно-штабне навчання з Франківським районом Львова проведуть під керівництвом заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства та управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради згідно з Планом основних заходів цивільного захисту на 2017 рік. Навчання планують провести у два етапи, і воно триватиме зі сьомої до 18-ї години 28 вересня», – поінформували також у міськраді.
Заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Валентин Романюк: «Перший етап – виконання запобіжних розповідає заходів під час отримання повідомлення про погіршення погодних умов та організація аварійно-відновлювальних робіт внаслідок проходження буревію над територією міста Львова. Перший етап буде проведений з 7.00 до 13.00 і буде включати в себе тільки теоретичну частину. Другий етап – виконання заходів з виведення у безпечний район населення в разі вибуху побутового газу у житловому будинку №109 на вулиці Володимира Великого, 109. Всі заходи цього етапу будуть проводитися практично, і тут заплановано змоделювати ситуацію з вибухом побутового газу у житловому будинку: прибуття на місце події аварійних бригад, рятування людей з будинку, організація їх переміщення до збірного пункту евакуації, практичне розгортання збірного пункту евакуації та організація всебічного забезпечення евакуйованого населення».
У прес-службі Львівської міськради повідомили також: «До навчань буде залучено керівний склад та відповідні комісії Франківської районної адміністрації, районний відділ ГУ ДСНС України у Львівській області, районний відділ Національної поліції ГУ НП у Львівській області, управління патрульної поліції у Львові, комунальний заклад Львівської обласної ради центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф, а також ЛКП району. Спеціальні об’єктові тренування – навчання проводитимуть в установах на території Франківського району. Метою командно-штабного навчання є підвищення злагодженості, оперативності та взаємодії при виконанні завдань з організації управління в надзвичайних ситуаціях та захисту населення і територій від їх наслідків, вивчення проблемних питань, що знижують рівень готовності та визначення шляхів їх вирішення.
«Такі навчання проводяться щорічно, кожного року – в іншому районі Львова. Минулого року командно-штабне навчання відбулося в Личаківському районі», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів