Схема фронт-офіс – бек-офіс у юстиції створена проти корупції, – начальник (відео)

11:45 9 лютого 2016 р.

Фото до новини

За 9 місяців роботи у Львівській юстиції, конкретних дзвінків, які би повідомляли, що у людини вимагали грошей за щось, не було. Були скарги, що реєстратор недопрацьовує або ж некоректно поводиться.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 9 лютого, під час прес-конференції на тему:

«Громадська оцінка якості адміністративних послуг територіальних управлінь юстиції у Львівській області», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський

За його словами,телефон начальника юстиції розміщений на всіх інформаційних стендах у підпорядкованих підрозділах. І якщо в громадянина вимагатимуть хабара, то Ярослав Жукровський готовий особисто занести заяву від цього громадянина до правоохоронних органів і простежити, щоби хабарник був покараний. 

- Чи є корупція у органах юстиції? Є варіанти для зловживання при прийнятті тих чи інших рішень. Для того, щоби це усунути, з 1 грудня всім державним реєстраторам у Львівській області заборонено приймати рішення щодо реєстрації державних прав. І тільки спеціальний відділ з 20 осіб, який контролюється іншим відділом та стежить за кожним кроком, приймає рішення з державної реєстрації. Ми створити прототип схеми фронт-офіс – бек-офіс, коли люди, які приймають рішення, перебувають у зовсім іншому районі і не мають жодного контакту з громадянином, - каже він. 

Нагадаємо, що у Львівській області, у Стрию, Дрогобичі, Червонограді та самому Львові, в органах юстиції було проведено опитування, щоби з’ясувати, чи задоволені громадяни якістю обслуговування. Люди скаржилися на брак кавового апарату, кулькових ручок, на бруд у приміщенні та на те, що їх не пускають до туалету. Але ніхто не поскаржився, що в нього вимагають грошей. Зрештою, цього разу їх про це не питали. 

За словами заступника голови правління ЛГО «Центр досліджень місцевого самоврядування» Ігоря Бригілевича, анкета була затверджена Мінюстом та USID (Агентством з міжнародного розвитку США). 

- У багатьох територіальних управління люди щось таке говорили «не на камеру». І я не знаю, наскільки вони правдиві, адже підтвердження не було, - каже він. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів