Сервісні системи Львівської міськради припинили роботу через вірус-здирник «Реtyа.А»

18:24 27 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: скріншот зі сторінки Львівської міськради в інтернет-мережі «Facebook»

У міськраді пояснили, що вона «сьогодні не працює через те, що ЛКП «МЦІТ» прийняло рішення про запобігання подальшій атаці та розповсюдженню вірусу».

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 27 червня: «Інформаційні системи Львівської міської ради припинили роботу через технічні збої, які виникли внаслідок вірусу-здирника «Реtya.А» близько 15:00. Директор ЛКП «МЦIT» Андрій Вишневський розповів: «Орієнтовно о 15:00  фахівцями служби технічної підтримки міського центру інформаційних технологій було виявлено п’ять заражених комп'ютерів вірусом- здирником «Реtya.А» у центральному ЦНАПі, після чого було прийнято рішення зупинити роботу всіх внутрішніх систем міської ради і роботу всіх мереж до отримання більш детальної інформації від Державного центру кібербезпеки».

Андрій Вишневський також пояснив: «Отже, Львівська міська рада сьогодні не працює через те, що ЛКП «МЦІТ» прийняло рішення про запобігання подальшій атаці та розповсюдженню цього вірусу. Наразі всі сервіси структурних підрозділів міської ради виключені. Тобто локально системні адміністратори працюють над тим, щоб створити резервні копії всіх важливих систем міста і спробувати відновити їх роботу».

Директор ЛКП «МЦIT» також зазначив: «Наразі міська рада працює в ручному режимі, а ЛКП «МЦІТ» працює над створенням повної резервної копії всіх сервісів, які є в місті, для того, щоб у випадок, якщо продовжиться вірусна атака, ми змогли відновити роботу будь-яких систем. А після цього ми почнемо відновлювати роботу всіх внутрішніх підрозділів.»

Андрій Вишневський також запевнив: «У першу чергу для мешканців міста це будуть ЦНАПи та робота порталу Львівської міської ради, адже він також зараз є у режимі створення резервних копій. Ми відреагували миттєво та призупинили роботу всіх систем міської ради. Як відомо нашим фахівцям, вірус розповсюджується через використання вразливостей у системах Microsoft і телефонний зв'язок до цього відношення не має».

Про це повідомили сьогодні, 27 червня, на сторінці Львівської міськради в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів