Села на Львівщині відрізані від світу через бездоріжжя

18:00 1 березня 2017 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Відео зі знищеним відрізком шляху стало хітом у мережі.

Понад три тисячі жителів кількох сіл на Львівщині відрізані від цивілізації, бо разом зі снігом там зійшла дорога. Для того, щоб якось відновити сполучення, селяни самотужки засипають болото. Але ця робота марна. У службі автомобільних доріг кажуть, що про асфальт селяни можуть тільки мріяти. Мовляв, нема грошей на національні автошляхи і траси міжнародного значення, не те що на місцеві дороги.

Напередодні відрізок дороги був повністю непроїздним. Тут працював трактор і за 50 гривень витягував авто, які загрузли. Надвечір сюди привезли КАМАЗ щебеню і трохи підсипали болото, проте селяни кажуть, що цього вистачить до першого дощу.

Цей відрізок став популярним завдяки відео, яке розповсюдили місцеві мешканці. Вночі люди підсипають каменем та будівельним сміттям те, що колись було дорогою. Проте на ранок автомобілі знову грузнуть у болоті. Когось тягне трактор, інші ідуть пішки. Сільський голова лише розводить руками й каже: «Таке тут чи не щороку. Років 15, як мінімум, не було ремонт проведено. Ми звертались, нам направили листа, що треба робити проект даної дороги і ту дорогу вносити, шо на неї треба дуже великі видатки».

У пані Світлани –  троє дітей. Їздять до школи за сім кілометрів. Жінка щоразу хвилюється, чи зможе шкільний автобус привезти їх назад.

«Вічні відмовки, шо він не буде їздити, бо немає дороги. Деколи буває з цілого навчального року діти більшу половину навчального року просиджують вдома», – розповідає жінка.

В обласному автодорі знають про цей розмитий шлях. І кажуть, на Львівщині більше половини місцевих доріг у жахливому стані. Винна в цьому, запевняють чиновники, погода. 

«Зараз більшість доріг після такої суворої зими, з моментальним потеплінням, почали розмерзатися зверху. Вода ще не дренує і не проходить, через це утворюються болота, такі дороги всі потребують капітального ремонту», – запевняє керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Руслан Кандибор.

Та поки що про асфальт селяни можуть лише мріяти, на їхні 16 кілометрів потрібно 66 мільйонів гривень. Єдине, на що можуть розраховувати люди, автодор обіцяє зробити дорогу проїзною, засипавши найгірші ділянки щебенем. Через два місяці.

Про це повідомили сьогодні, 1 березня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів