Садовий наполягає на будівництві заводу у Львові

11:10 11 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Міський голова запевнив: «Ніхто жодного метра в області для будівництва заводу нам не дасть, єдиний варіант – на території міста».

Як повідомили в четвер, 11 жовтня, в прес-службі Львівської міськради, міський голова Андрій Садовий коментував сьогодні під час пленарного засідання сесії ЛМР ситуацію щодо необхідності будівництва заводу з переробки сміття на території Львова: «Ми другий місяць переконуємо компанію «АВЕ» забрати перевантажувальну станцію з вулиці Північної, бо там близькість до летовища. Влітку літак зазнав аварійної посадки через те, що птах потрапив у двигун. Був жорсткий лист від СБУ, були десятки листів від львівського летовища. Ми прийняли рішення на виконавчому комітеті припинити діяльність там перевантажувальної станції».

Андрій Садовий також зазначив: «Однак досі компанія «АВЕ» не може знайти для неї місце на території області».Тому ніхто жодного метра нам в області для будівництва заводу не дасть. Єдиний варіант – це будувати завод на території міста, адже сама громада і створює відходи. Власне, це місце, яке ми вибрали – біля очисних споруд – єдине, яке є. І з точки зору екології – там добра буде більше, ніж є зараз».

Міський голова також наголосив: «Ми повинні бути всі разом. У Польщі 180 заводів, всі нормально працюють. Там були такі ж спроби блокувати, шантажувати людей. Але вони стали розумнішими: якщо все будується на європейських стандартах екологічної безпеки – це корисно і питань до цього немає. Це потрібно для людей, це потрібно для всієї громади».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів