Рятувальники зі Львова зайняли на Всеукраїнських змаганнях четверте місце

15:45 23 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: lviv.dsns.gov.ua

Начальник обласного управління ДСНС Сергій Дмитровський особисто подякував кожному з учасників Всеукраїнських змагань пожежно-рятувальних служб «Найсильніший пожежний-рятувальник Київ-2017».

У прес-службі Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України повідомили сьогодні, 23 жовтня: «На Контрактовій площі столиці відбулися Всеукраїнські змагання пожежно-рятувальних служб «Найсильніший пожежний-рятувальник Київ-2017», відомі у світі як «Firefighter Combat Challenge». 16 команд із всієї України змагалися за звання найсильнішого рятувальника. Ця подія стала особливою для усього пожежно-рятувального братства, адже ці видовищні змагання наша країна влаштовує вперше».

Під час змагань рятувальники долали непрості випробування. Підйом рукавної лінії по сходових маршах на майданчик четвертого поверху навчальної вежі, укладання рукавних скаток у контейнер, «силовий тренажер», де ударами кувалди необхідно перемістити балку вагою 72,5 кілограмів, заливка мішені влучним «пострілом» з пожежного рукава, а також «евакуація» потерпілого 80-тикілограмового манекену на відстань 30 метрів – усі ці вправи учасники змагань виконували на швидкість. А за правильністю виконання слідкувало професійне журі з Білорусі. Найсильніших визначали у трьох категоріях: індивідуальні забіги, командні естафети та тандеми», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

«У запеклій боротьбі були визначені найсильніші та найвправніші рятувальники – переможці та призери Міжнародних змагань «Найсильніший пожежний-рятувальник Київ-2017». Команда зі Львова посіла почесне четверте місце. Для хлопців це дебют у такому виді змагань, але вони доклали максимум зусиль, аби показати себе найкраще, – повідомили також в обласному управлінні ДСНС. – Пишаємося нашою командою у складі: Юрія Панчишина, Павла Колеснікова, Назара Букрія, Василя Кузя, Святослава Зведенюка, Івана Тисовського та Юрія Дяка».

Заступник начальника управління – начальник відділу організації пожежогасіння та роботи з об’єктовими підрозділами управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС України у Львівській області Микола Гуменюк, який тренував команду зі Львівщини, розповів: «Вони виклалися на всі 200%. В деяких моментах вправи були надзвичайно складними, але вони пересилили себе і зробили те, чого, здавалося б, зробити неможливо. Я вважаю, що саме це забезпечило нам такий хороший результат» .

Один із членів команди, рятувальник Павло Колесников ділиться секретом успіху команди на змаганнях: « Секрет полягає у тому, що ми усі мали єдину мету, підтримували один одного, й не мали жодних суперечок. Навіть на останньому етапі, коли один з наших хлопців ніс манекен, то всі інші члени команди йшли біля нього й психологічно підтримували не здаватися: «Давай-давай! До кінця!».

«Начальник Головного управління ДСНС України у Львівській області Сергій Дмитровський подякував кожному з хлопців особисто, й пообіцяв сприяти у підготовці до змагань наступного року. А ще він зазначив, що саме такі офіцери є зразковими, адже вкотре довели, що робота рятувальника – це часто надлюдські зусилля, невтомна праця і незламний дух. Але ця праця завжди дає найцінніший результат – збережені людські життя», – поінформували також у прес-службі Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України , де також опублікували фоторепортаж зі змагань.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів