Рятувальники тренувалися у Львові ліквідовувати пожежі на «Шуварі»

16:30 24 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

У Львові відбулися пожежно-тактичні навчання із гасіння пожежі у будівлі Регіонального аграрного центру «Шувар».

Про це повідомили в п’ятницю, 24 травня, в прес-службі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Львівській області, де також розповіли: «Провели навчання, щоб ознайомитися із ситуацією, яка може виникнути на момент виникнення пожежі у будівлі аграрного центру, відпрацювати тактику дій працівників об’єкту та підрозділів ГУ ДСНС України у Львівській області, та встановити порядок евакуації гостей та працівників центру у випадку пожежі. Згідно з легендою навчань, на першому поверсі виникло легке задимлення, дим поступово поширився на вище розташовані поверхи».

«Працівники аграрного центру організували оповіщення про пожежу та відкрили замки дверей для евакуації людей із будівлі. Місце збору для евакуйованих організували на стоянці у визначеному місці», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

«Як тільки провели евакуацію, ззовні загорілася покрівля на площі 400 квадратних метрів. Окрім цього, загорілися плакати на площі 500 квадратних метрів. Охорона та члени добровільної пожежної дружини подали ручні пожежні стволи на гасіння пожежі покрівлі та плакатів», – розповіли також в обласному управлінні ДСНС.

«Далі до ліквідації пожежі приступили пожежно-рятувальні підрозділи, що прибули на місце виклику. Рятувальники створили та розгорнули штаб пожежогасіння. На першому поверсі в залах копченостей та м’ясопродуктів не змогло евакуюватися шістьох людей, на другому поверсі не евакуювалися чотири людини, а на тертому поверсі – стільки ж», – повідомили також в обласному управлінні ДСНС.

«Унаслідок пожежі усі приміщення будівлі були задимлені, тому вогнеборці працювали в засобах індивідуального захисту органів дихання і зору. Рятувальники провели пошукові роботи і винесли усіх потерпілих із небезпечного приміщення», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

«Паралельно із рятувальними роботами, вогнеборці здійснювали гасіння пожежі даху будівлі на площі 600 квадратних метрів. Для гасіння застосували колінчастий підіймач. Самі рятувальники працювали в складі ланок газодимозахисної служби», – розповіли також в обласному управлінні ДСНС.

«Під час проведення операції виявили, що на даху будівлі знаходиться потерпілий з травмою хребта. Фахівці пошуково-рятувальної частини Загону технічної служби провели спуск потерпілого по мотузці», – повідомили також в обласному управлінні ДСНС.

«У тильній стороні приміщень будівлі складу відбулася розгерметизація системи охолодження, та існувала ймовірність витоку аміаку. Фахівці групи спеціальних робіт з радіаційного, хімічного та медико-біологічного захисту організували обмеження доступу, пункти входу і виходу, роботу пункту деконтамінації із залученням пожежно-рятувальних підрозділів, провели розвідку у будівлі та деконтамінацію. Після практичної фази учасники підсумували результати, проаналізували виявлені недоліки із організації пожежогасіння та визначили основні напрямки для удосконалення взаємодії», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів