Рятувальники перевірили на Львівщині безпеку 169-ти об’єктів

16:00 20 квітня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com

У Головному управлінні ДСНС у Львівській області запевнили: «Розпочато перевірку 720 об’єктів, завершено перевірки 169 об’єктів».

У Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Львівській області повідомили в п’ятницю: «18 квітня у прес-центрі АІА «Гал-інфо» відбулася прес-конференція заступника начальника ГУ ДСНС України у Львівській області зі запобігання надзвичайним ситуаціям Юрія Кагітіна. Рятувальник поспілкувався із представниками ЗМІ про перші результати проведення перевірок місць з масовим перебуванням людей».

Зокрема, Юрій Кагітін зазначив: «На території області знаходиться 2058 торгівельних підприємств: торгівельні центри, багатофункціональні будинки і комплекси, культурно-видовищних та дозвіллєвих закладів, дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, закладів охорони здоров’я із стаціонарним лікуванням. Перевірки даних об’єктів здійснюються у період з квітня по червень 2018 року, згідно з розробленим графіком, який розміщено на офіційному веб-сайті Головного управління ДСНС України у Львівські області.

Заступник начальника Головного управління ДСНС у Львівській області розповів також: «Станом на сьогодні в області розпочато перевірку 720 об’єктів, завершено перевірки 169 об’єктів. За результатами вже проведених перевірок, найгірший стан пожежної та техногенної безпеки виявлено на таких об’єктах – ТзОВ Клуб «МІСТО», Центр творчості дітей та юнацтва Галичини Львівської міської ради, ТзОВ «Град Інвест Ріал Істейт» на вулиці Княгині Ольги, 106  у Львові та диско-бар «Гараж» на вулиці Петрушевича, 26/а у Буську».

Юрій Кагітін конкретизував: «Найбільш поширеними порушеннями є захаращеність або недоступність шляхів евакуації, порушення правил улаштування електромережі, відсутність або несправність систем пожежогасіння та пожежної сигналізації, оповіщення людей про пожежу та управління евакуацією. Також ми часто виявляли факти невміння персоналу закладів правильно діяти у випадку надзвичайної ситуації.

Заступник начальника Головного управління ДСНС у Львівській області запевнив: «За результатами перевірок 203 керівників об’єктів притягнуто до адміністративної відповідальності. Сума штрафів на посадових осіб коливається від 34 до 170 гривень».
Заступника начальника Головного управління ДСНС у Львівській доповнив: «Також готуються позовні заяви, які будуть передані до суду щодо призупинки діяльності пожежонебезпечних приміщень чи об’єктів в цілому, до повного усунення виявлених порушень. Окрім цього, маємо факт недопущення працівників державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки до проведення перевірки відпочинково-розважального комплексу «У Андрія» у селі Дуліби в Стрийському району.

Юрій Кагітін підсумував: «Ми озвучували деталі про поганий стан пожежної безпеки у деяких закладах, але це не означає, що ми їх вже закриваємо. Адже основна функція нашої служби – гарантувати безпеку персоналу закладів та відвідувачів. В першу чергу, ми прагнемо, щоб ці недоліки були усунені. Ми очікуємо, що керівники відповідально віднесуться до перевірок, і до моменту закриття справа не дійде»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів