Рятувальники ліквідували за добу на Львівщині 35 пожеж сухостою

13:30 28 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

В обласному управлінні ДСНС закликають дотримуватися елементарних вимог безпеки під час перебування на природі.

За минулу добу рятувальники 35 разів виїжджали на Львівщині на гасіння сухої трави та чагарника. Займання виникали на території Мостиського, Буського, Дрогобицького, Жовківського, Городоцького, Сколівського, Жидачівського, Стрийського, Самбірського, Миколаївського, Старосамбірського, Пустомитівського районів, Червоноград та Львова.

Зокрема, 27 лютого о 16:18 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в селі Лісок у Буському районі. На момент прибуття рятувальників вогонь охопив суху траву та чагарник окремими осередками на площі 500 квадратних метрів.

Під час гасіння пожежі отруїлась продуктами горіння жінка 1968 року народження. Після надання медичної допомоги потерпіла від госпіталізації відмовилась. Пожежу ліквідували о 18:31.

Натомість 16:21 рятувальники отримали повідомлення про пожежу сухої трави в селі Добрівляни в Стрийському районі. Вогонь швидко поширився сухостоєм й на момент прибуття пожежно-рятувального підрозділу перекинувся на будівлі, розташовані поруч осередку пожежі. 

Вогнеборці локалізували займання о 16:40 і ліквідували о 17:24. Вогнем знищено суху траву та чагарник на площі 400 квадратних метрів, знищено речі домашнього вжитку на площі 10 квадратних метрів, будівельні матеріали на площі трьох квадратних метрів. Окрім цього, внаслідок пожежі пошкоджено стіни дерев’яної господарської будівлі на площі 20 квадртаних метрів та пошкоджено стіни на площі восьми квадраних метрів металевого вагончику. До ліквідації пожежі залучили вісьмох рятувальників та дві одиниці спецтехніки.

А вночі, о 23:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу сухої трави на вулиці Кармелюка в селищі Великий Любінь у Городоцькому районі. До ліквідації пожежі залучили рятувальників 45 державного пожежно-рятувального поста селища Великий Любінь.

Щойно 28 лютого о 03:58 горіння повністю ліквідували. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву та чагарник на площі 30 000 квадратних метрів.

Відтак, Львівське обласне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України закликає дотримуватися елементарних вимог безпеки під час перебування на природі, дачній ділянці, приватному житловому секторі: «Намагайтеся господарювати так, щоб на вашій ділянці було якнайменше сміття, а купи скошеної трави, зрізані або сухі гілки краще відразу перенести на смітник. Розпалювання багать для спалювання сухого листя, сміття на територіях, прилеглих до житлових будинків, дач, садових ділянок, заборонено на відстані, менше 15 метрів від будівель. Забороняється також розводити багаття у вітряну погоду. Правила пожежної безпеки існують для їх виконання, заради вашої безпеки. У випадках виникнення пожежі – негайно повідомте про загоряння за телефоном 101».

Про це повідомили сьогодні, 28 лютого, на сторінці Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували фото з місця пожежі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів